yang suka suka dengan suka suka..

Wednesday, December 30, 2009

end of 2009..

hoho..
macam santa lak..
hari tu aku dah post..
tapi sekarang aku nak post lagi r..

aku nak cerita pasal alam..
minggu minggu terakhir ni..
banyak lak assessment..
otak aku dah sendat..
erm..
otak pun ada limit r..
haha..
tapi aku memang tak dapat nak catchup sikit..
slow la..
subjek xla killer..
tapi lecturer is killing me softly..
im dying..
hehe..

aku ingat third year dah bleh e.n.j.o.y.
rupanya..
haram..
xdaknya..

Saturday, December 26, 2009

me and my classmate..



gambaq nih masa aku second sems..
haha..
memang fun la masa nih..

nih untuk celebrate nak pi ship practical..
haha..

Tuesday, December 15, 2009

Minggu cuti kini kembali..

Yeah..
Keluar kan aku dari alam ini..
Aku ingin lepaskan tekanan..

Monday, December 14, 2009

Syer sahabat aku..hehe..

Kali ni aku nak ubah posting sikit..
Dari aku bebel pasal pa aku buat..
Mari kita bebel pasal orang ini..

Wednesday, November 25, 2009

post aku yang ke 100...

aku sekarang tengah tunggu baskat KT..
besa la..
orang muda..
xbest la tunggu kat hentian bas..
kita tunggu di Mc'D..

dah duduk mesti la makan..
haha..
aku naik bas malam nih kul 9.00..
argh..
tak sabar balik..

p/s..
aku xguna wifi Mc'D ok..

Wednesday, November 18, 2009

Syer mencari cinta..


Aku ada kawan..
Budak kelas aku..
Budak kelantan..
Pengkalan chepa..

Dah pusing separuh dunia..
Karachi..pakistan
Bandarabbas..iran
Nhava..india
Hong kong..
Kaohshiung..taiwan
Shanghai..china

hebatkan member aku nih..
Tapi aku kesian r..
Member2 aku semua dok down dia..
Sebab dier xde gf..

So..
Sape nak view dier punya facebook at la.. Die punye nama
syarhan syer..
Xpun tru aku nya fb..
Haha..

Thursday, November 12, 2009

tekanan semakin meningkat...

argh..
dah dua hari aku nak log in guna laptop..
langsung xboleh..
hari nih baru boleh..

aku nak update banyak nih..
tapi..
esok la..
malam test connection dulu..

sehingga esok hari..

Wednesday, November 11, 2009

Celcom..aku nak network ok balik..aku xkira..sebab aku bayaq..

Argh..
Minggu nih..
Memang xbest..
Internet macam apa lagi..
Slow slow slow..
Aku tekanan la..
Dah la internet ni yang hilangkan stress aku..

Argh..

Saturday, October 24, 2009

dari INSTEP ke RANTAU PANJANG..

pagi tadi..
sani kejut aku..
bangun bangun..


*krie & fuad..
abaikan boxer krie

eh..
aku cakap kul 7kan..
awal lagi do..
argh..
janji melayu..
jap g lambat jugak..

aku bangun dengan malasnya..
mandi..
wowoowowowowoowwo..
sejuk..

kemas katil..
erm..
weekend orang xkemas..
tapi aku kemas gak..
hahhaa
poyo poyo ja..

dah siap..
settle semua..
mari pergi ke sana..
lalalalallalalalla..
rantau panjang..

kami naik van..
si krie pecut laju nak mampos..


*rambut kena tarah lak semalam..
xpa janji kat mata tuh mahal..

sampai kena isi minyak 2 3 kali jugak la..

sampai kelantan ja..
pi kota bharu dulu..


*erm..
tempat dirahsiakan..
sekarang top dengan gelas coca cola..

erm..
kita orang musafir ya..

*masjid nih kat rantau panjang..
seni bina china..
argh..
malul interframe..
hehe..

pastuh..
weng weng lagi..
kejaq awek la..
apa lah..
sampai rantau panjang kol 2 la itu macam..
pusing2..
tinjau tinjau..
pegang pegang..
haram aku xbeli apa poon..
hahhaaa..

balik tuh..
singgah kat pantai bachok..

*senang pas makan..
krie plak interframe..

makan..
melahap..
sampai 120..
mmg dalam budget lagi..
haha..

sakan la kami enjoy..

Sunday, October 18, 2009

hari cuti aku yang meriah..

hahaha..
dah lama aku tak menulis..
busy dooo..
lagi satu..
aku segan la..
nanti rumate aku tau lak aku ada bloq..
hehehe..

ok..
aku dah sampai kat main camp seminggu dah..
so sempena cuti ni..
aku ambik la kesempatan untuk turun KL..
aku ajak la nana sekali..
kitaorang arrange punya arrange..
last last jadi macam lain..

ok..
on da way pi KL tuh..
aku dengaq la radio..
dah seminggu aku xdengaq radio..
tiba tiba sixth sense aku berfungsi..
aku call la my boss a.k.a my daddy..

resultnya..
dapat la aku tidoq dekat legend..
hua hua hua..



gambar dalam lift legend..
tapi sebelum tuh..
minum dengan my boss..
kat sini...



minum dekat PWTC..
sebab ape kat PWTC?..
haha..
sendiri mau tau la..

esok tuh..
pi one utama..
tengok wayang cerita surrogates..
dengan nana..
member nana..a.k.a nemo da blogger..
adik nemo..nabila kot nama dia..
hehe..
aku tak la tangkap banyak gambaq..
tapi ini paling aku suka..



lawa..

pastuh pegi dinner kat william..
kat kelana jaya..
first time aku minum dalam nih..



hahaha..
ok next time..
malas sudah sampai..

Wednesday, September 30, 2009

Berkongsi? Should i?

Argh..
Semua benda nak free..
Harap member-member..
Itu lah..
Tak bagi kata kedekut..
Bagi aku lak yang tak boleh guna..
Pening pening..
Tapi yang paling aku pening..
Semua member aku tu melayu..
Tak paham bahasa ke..

Sunday, September 20, 2009

seminggu di main campus malacca



pasrah tunggu makanan



berebut nak buka posa



nasib nasib

Tuesday, September 15, 2009

Posting pertama dari akademi laut malaysia

Hoho
nak menulis xsempat
nak kata busy tu xjugak
cuma keadaan yang tak mengizinkan

aku dah sebulan dekat kampus
seminggu dekat main camp
lagi tiga dekat sini

so far
kat sini ok saja
kalau di banding kan dengan sems2 yg terdahulu

jadual xla pack sangat
boleh main DotA
tidoq
assignment pun boleh cover lagi

ok
dah la story sikit sikit
aku nak tidoq

Friday, August 21, 2009

lagu 1 malaysia pilihan suka suka..

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

SATU
by Shazzy & Shah Shamshiri
singer Tomok

Kau roda ku keretanya
Bersayap ke udara
Kau lengkap apa yang cela
Ku pula membantunya

Tak kenali beza warna
Sehati seangkasa
Di balik banyak budaya
Ternyata ia serupa

Satu jiwa dan satu cita
Satu rasa satu Malaysia
Satu bangsa dan satu cinta
Oh Oh Oh Oh Oh Oh

Kau dan ku sama sahaja
Nak maju terus mara
Terunggul di mata dunia
Itulah janji kita

Galaksi ku ada kamu
Kerana ia satu
Jangan pandang kisah lalu
Hidup kita dah baru

Kau dan ku sama sahaja
Nak maju terus mara
Terunggul di mata dunia
Itulah janji kita

Ku mahu kau ikut sama
Mengerti 'kan irama
Rentak ku rentak mu jua
Ayuhlah ikut serta

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

MALAYSIA SATU
by Audi Mok & Nurfatimah
singer Faizal Tahir

Ku teguh berdiri tiada lagi ragu atau gentar
Ku terus berani melangkah maju ke hadapan Satu impian nyawaku pertaruhkan

Genggaman tanganmu, semangatku terus membara janji ku pada mu, harapanmu ingin ku laksanakan

kau adalah ilham pada mereka yang ingin berjaya
Kau terus berjuang demi membawa perubahan satu impian oh berjuta harapan

Genggaman tanganmu, semangatku terus membara janji ku pada mu, harapanmu ingin ku laksanakan

Satu Malaysia,
kita inspirasi pada dunia Nama kan dijulang, kita menjadi kebanggaan Satu wawasan bersama bergandingan..

Genggaman tanganmu, semangatku terus membara janji ku pada mu, harapanmu ingin ku laksanakan

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

haha..
dua lagu nih..
sedap..
catchy..

sembang sembang di kedai kopi cuci kereta..

hoho..
aku punya ramai kawan..
dari masa aku rebina..
hingga ke zaman milo dan nescafe..

aku boleh sembang apa saja..
yang aku tau la..
yang xtau..
aku diam saja..
xkan wat pala pala nih..

dalam banyak banyak tajuk yang boleh sembang..
aku paling xsuka sembang pasal politik..
susah..
kita ada pandangan berbeza..
aku..
lain..
majoriti kawan aku..
sumpah sumpah la lain..

kalau bantah..
jadi lain..
tak bantah..
rasa xpuas hati..

susah la..
pening..

Thursday, August 20, 2009

apa perasaan anda jika..

tadi..
dalam 8 setengah malam..
aku kena la jadi driver yang x bertauliah..

atas high way..
ok kita maintain..
90 100..
sampai saja kat tol..
alamak que lak..
satu lorong ja bukak..
lagi satu ada bas rosak lak..
baik punya dia aim..
betul betul kat tol..

ok..
aku pun..
beratuq la dengan sabaqnya..
cakap kat mak aku..
jap gi..
mesti ada orang nak tunjuk cerdik..
nak masuk kat lorong yang tutup nih..

tup tup..
dia..
mai dah..
slow ja mai dari kiri..
cekap la konon..
ingat pandai la..
semua orang bodo..
dok line yang panjang..

ok..
bila dia dah perasan line tuh tutup..
muka selamber ja nak masuk balik..
dok kat depan lak tuh..
ish..
kalau depan aku..
sumpah aku suruh tunggu kat belakang..
biaq kami semua lepaih dulu..

lagi satu..
pas aku hantaq ja mak aku..
masuk balik high way..
cepat..
sesak kat AS utara saja..

so aku follow..
sampai saja kat tol..
akak..
eh..
akak ka cik jaga tol?..
nak sua la tiket kat kereta depan aku nih..
kereta nih terus ja xberenti..

aku dalam kereta dah gelak mampos..
sampai saja turn aku..
aku senyum ja..
hahahaha...

Thursday, August 13, 2009

hebatnya penangan untuk kembali ke kampus..

hah..
memang menyirap darah aku..
dia orang ingat tiket free ke..
bayaq pakai daun?..
ade sugar mummy kasik?..

senang senang je cakap..

Friday, August 7, 2009

so much to tell..yet so little to write..

hoho..
minggu yang agak best..
sedang kir kira nak balik ALAM..
hm..
ok r..

apa apa pun..
minggu nih..
aku tengok movie lagi..
GI Joe..
dengan..
Harry Potter and The Half Blood Prince..

GI Joe..
agak kurang umph..
bintang?..
3 dari 5 la..

Harry Potter..
never exceed expectation..
kira 2 setengah dari 5..
sebab?..
aku dah la layan buku..
so..
nak benda tuh di realkan la..

Saturday, August 1, 2009

selepas jumaat..hahahahahha

filem malaysia?..
apa barang..
haha..
itu mungkin untuk cerita lain..
tapi..
cerita yang aku tengok petang semalam..
pergh..
memang xrugi la..

tiket rm 9..
ayaq mineral rm 2..
kepuasan..
pergh..
masyuk..
best..
sampai keluaq panggung pun aku dok gelak gih..

korang tau aku tengok cerita apa?..
SETEM..



best..
xrugi tengok..
memang one malaysia lah..

aku bagi 4 dari 5 bintang..
hehe..

p/s..
aku jarang tengok filem tempatan..

Thursday, July 30, 2009

hohoho..holicks..

hohoho..
apa macam?..
ada ok?..
haha..

aku ada kureng sikit..
besala..
panas bermusim nih..
kala kala hujan kejap..
panas kejap..

aku nak update bloq..
tapi..
gambaq xdak..
hooooooo...

Sunday, July 26, 2009

hidup di PMC..


hehehe..
aku dah seminggu..
ulang alik pi PMC..
rasa dari sihat..
sampai la rasa macam sakit..

hehe..
owh..
mesti ada yang xtau..
PMC tuh hapa..
PMC stand for..
Putra Medical Centre..

aku buat apa kat sini?..
sakit?..
H1N1?..
hoho..
mintak simpang la..
xmau la penyakit2 nih..

aku p melaksanakan tanggung jawab..
boleh lak ayat tuh..
xboleh blah..
aku jaga orang sakit la..
tok wan aku masuk wad..
sebab penat..
dikatakan peparu dia ada jangkitan kuman..
dah lima hari kat sana ok la..
kiranya dari xlalu makan..
sampai lalu makan balik la..


Wednesday, July 22, 2009

saya suka..suka..suka..

huhu..
lihat lah dunia..
aku sudah ada..
optimus prime..



aku dah aim lama dah nih..



dah isi minyak banyak kali dah..
tapi xcukup duit nak beli..
hahaha..

Monday, July 20, 2009

the legend of 7



viva la owen..
aku bukan layan sangat bola nih..
tapi kalau main fifa tuh..
owen nih mesti dalam team aku..

Saturday, July 18, 2009

rambang mata beb..



haha..
siot ja..
menggugat keimanan aku saja..
huhu..
dan aku pun tergugat la..
nyam nyam nyam..

Wednesday, July 15, 2009

makan..saya suka makan..



wa...
sedapnya..
sehingga menjilat jari..
bukan kfc ja tau yang boleh jilat jilat nih..
nasib baik xdak fast food durian..
haha..
makan pulut durian..
pastu makan rambutan..
pergh..
mantap beb..

pas makan kita..



bersukan..
bagus untuk kesihatan..
main badminton seround dua..
sampai penat..
kejang..
haha..
lepas tuh kita..



makan lagi..
haha..
ada ka patut..
xpatut betul..
sori..
gambar makanan tidak dapat diambil..
kerana lapar tahap maksima..
sehabis saja makan..
kita pun..



main dengan kucing penakut nih..
haha..
ada ka patut dia pi panjat pintu tuh..
kan dah susah turun..
hua hua hua..

Monday, July 13, 2009

duit duit dan duit..4D..



argh..
macam na aku boleh lupa cash in cek nih..
adoi adoi..
fareez dah bising bising..
sori la bro..

bz la..
banyak benda nak buat..
makan..
tidoq..
makan balik..
jadi driver..
banyak bz oo ini orang..

haha..
pastu kena jadi wakil pelajar gih..
hehe..
sial ja..
semua malas nak tanya bila nak start kelas..
aku jugak yang kena hantaq email..
hina siot..

apapapun..
aku da cuti lagi sebulan..
hoho..
orang puasa aku start kelas..
satu tindakan bijak dari..
AKADEMI LAUT MALAYSIA..

cuti raya?..
masih misteri..
satu lagi tindakan bijak dari..
AKADEMI LAUT MALAYSIA..

argh..

Thursday, July 9, 2009

belek belek..

haaa...
sesekali belek belek cd lama..
aku jumpa..
taaaddaaa..


winter sonata..
tahun 2002..
masa aku PMR nih..
wah..
bergelut aku nak layan benda nih dengan p kelas malam..
dah la sekolah aku dekat pekan aloq staq nuh..
SMKSMAB..
sekolah menengah kebangsaan syed mohamed al-bukhary..
jauh tu..
aku pulak dok dekat simpang empat nih..
so kena la beli cd..
huhu..
nak kena beli dvd lak la pas nih..
layan sampai habis..

malam selasa..

semalam..
hari selasa..
aku suka hari selasa nih..
sebab ada pasar malam..
boleh aku p beli jajans..
haha..
makan saja tau..
berat dah naik nih..

ok..ok..
selain dari tuh..
adala program hari selasa nih..
yang sangat menarik minat aku..

jeng jeng jeng..
program apa?..
HUJAH..
aku suka dan selalu lah layan benda alah nih..

malam tuh..
depa sembang pasal..
ISA..
pro dan kontra la..
kira boleh la tambah input input dalam diri aku nih..
aku suka..
so orang tak boleh la nak tong aku..
hehhe..

so sekarang aku dah pun..
pro ISA..
hidup ISA untuk MALAYSIA..

Tuesday, July 7, 2009

lagu sekolah?..


Strong loyalty we give our king
Firm friendship we would like to bring
We march along with strength and will
To help our country win
We aim for truth and courage
For virtues and for values
We're girls and boys of College
Good Collegians are we

K.S.A.H Alma mater
K.S.A.H young Collegians all

The problems of the world we face
Seem very small like earth in space
The rainbow of the sky we chase
A great and worthy race
We pupils here are happy
We're cheerful with no worries
For aren't we young Collegians
We are and proud to be

K.S.A.H Alma mater
K.S.A.H young Collegians all

haha..
lagu kolej..
kolej best..
hihi..

p/s..
pic zaman gay..
hahaha..
geliiiiii..
hihihihihihihi..

Monday, July 6, 2009

transformers..



aku nak robot nih..
* optimus prime..
* bumblebee..
* iron hide..
* jazz..

tolong aku nak satu..
tapi xdak duit..
waawaa..

Saturday, July 4, 2009

ada aku kesah?..



huh..
sikit pun aku xkesah..
haha..

semalam..
sementah aku nak tidoq tuh..
ada masej masuk..
'ae, ko tido x lagi?..
so aku tengok la jam..
ala..
baru kul 1 setengah..
dengan kekurangan ajarnya aku menjawab..
'apa?..
sepatah ja..
menunjukkan aku tidak sep kredit..
'aku nak mintak tolong ni..
balas insan itu lagi..
sekali lagi kekurangan ajaran aku menjawab..
'apa?..
hehe..
dah jadi trend aku..
sepatah jer..
'jadi driver aku..
antar aku pergi kerja..
eh?..
apahal lak minah nih..
buang tebiat ke hapa..
xpa xpa..
layan dulu..
'ko kerja kat mana?..
soalan yang direct to point..
buat ape nak lapik lapik..
'kedai makan..
alahai..
sayunya aku baca..
'nama apa?..
masih tidak berlapik..
'McD..
jawabnya dengan ikhlas dan mengharap belas..
hehe..
'owh..
aku dah jadi driver mak aku..
sorri..
ank p naik bas..
nite..
secara kejamnya menamatkan permesejan..
haha..

eja..
xdapat la aku nak menolong..
sorry kawan..

p/s..
aku memang selalu bercakap kejam dengan eja..
haha..
member member..

selamat dari aku untuk depa..


selamat..



ok geng..
bulan 12 nih aku beli la microwave ank mintak tuh..
tapi nanti..
aku nak tv plasma..
21" sudah lah..
hehe..

selamat..



hm..
ank merempitz elok elok r..
banyak benda keras atas jalan tuh..
haha..
2010..
aku nak grad dulu dari ank..
haha..
eh..
selamat bermastautin dekat puncak alam..

selamat..



bos..
selamat ya bos..
target kita..
hujung tahun nih..
10K..
ingat..
10K..
xdapat 10K..
open table..
dekat gemilang..

selamat jalan..
selamat sambung belajaq kat U..
UTHM..
UiTM..
hehe..

ah..
member aku semua dah belah balik u..
kontang kontang aku kat rumah..
sapa nak teman tengok wayang nih..
alamak..
sapa nak teman makan western nih..
alamak..
sapa nak teman lepak nih..
alamak..

ish..
apasal aku masuk lambat sangat tahun nih..
haiya..
bulan puasa pun lambat lagi..
ALAM..
ALAM..
apasal jadi lagu nih..
nanti cuti kami..
huhuhuhuhu..
pendek lagi la nampak gayanya..

Saturday, June 27, 2009

salahkah?..

hoho..
aku dah mati kutu kat rumah nih..
nak gerak pi mana mana pun malas..
jadi driver saja sekarang..
nak lepak dengan member member pun xdak masa..
hihi..
poyo poyo..

ok..
petang semalam a.k.a kelmarin a.k.a yesterday..
aku lepak dengan afiq a.k.a mat bard..
si bard nih tengah buat praktikal dekat hospital sultanah bahiyah..
budak degree nih wat lab practise la..
so..
kami pun cerita cerita la..
aku tanya macam nak practise?..
ada ok?..
melayu tolong melayu tak?..
hehe..
killer question tuh..
besa la..
aku pun belajaq dari pengalaman yang tak seberapa jugak..
tapi kita paham la..

orang kita nih..
by means orang melayu..
ada la sebilangan tuh..
memandang rendah dekat kita kita yang datang buat practikal nih..
kalau kita tanya..
dia akan jawab macam nih..
"ish benda macam nih pown xtau,
apa la yang ank belajaq nih.."
ish..
bersirap oren darah aku kalau dengaq orang cakap macam tuh..
nak saja aku jawab..
"kalau tau tak payah buat intern nih..
kerja terus.."
hehe..
tapi aku masih la ada adab lagi..
tapi kalau yang terlepas bawah sedar tuh..
sori ya..
maafin..

yalahkan..
budak budak yang buat intern nih..
bila dah diserapkan nanti..
rank kan lebih tinggi..
so..
mungkin..
aku cakap mungkin ya..
ini peluang mereka..
untuk tenyeh kami..
huhu..

macam mana korang rasa?
huhu..

durians..

hoho..
tadi aku pi tunggu durians kat dusun mi..
ya lah..
aku mana ada dusun..
tumpang dusun orang lakan..
punya la semangat nak tunggu..

kami pi tiga orang..
aku, mi dengan sepupu dia..
pukul 11 malam kami gerak pi dusun dia..
sampai dalam 12 tengah malam la..
dusun..
mak ai..
jauh dari jalan..
dekat jeniang tuh..
waaa..

jejak kaki saja..
aku dah rasa lain macam..
tapi xpa..
berani member member punya pasal..
dah kutip durians tuh..
syok la..
dapat banyak..
mana ingat seram seram nih..

tengah layan makan durian..
tiba tiba..
srek srek..
mi pun suluh la keliling..
xdak pa pown..
dia ajak balik..
aku cakap la..
tunggu dulu..
srek srek srek..
makin kuat lak bunyi nih..
kami pun turun la suluh bumbung..
tak dak pa pown..

pastuh..
xcakap banyak..
kumpul durians masuk dalam kereta sorong..
on da way nak pi kat kereta..
masa dok syok suluh suluh tuh..
pap..
ternampak lah kami..
semua buat diam saja..
cepat cepat..
kami blah..

huhu..
huhu..
kami dok xsampai sejam..
40 minit saja..
seram siot..

Wednesday, June 24, 2009

bloq pakatan komunis rupanya..PKR..hehe

la..
aku tengah syok syok surfing..
jumpa lak bloq nih..

http://matamin.blogspot.com

p/s
bukan jumpa..
ada orang tunjuk..
terima kasih dekat..
http://satriakebenaran.blogspot.com

http://matamin.blogspot.com

ada ka patut..
bloq komunis..
sialan tu..
korang baca la..
sumpah..
macam sampah..

sampah sampah bloq aku pown..
xla nak gadaikan negara..

ini..
bloq..
sampah..

http://matamin.blogspot.com/

eh..
apa dari yang aku paham la..

aku anti komunis..
xkira r apa orang kata pown..
pembela ka..
apa ka..
komunis musuh negara..
jangan sertai gerakan untuk membawa pulang chin peng..
hidup malaysia..

Tuesday, June 23, 2009

makan luaq bersama family ku..lagi?

hoho..
semalam dah makan kat luar..
harini pun makan kat luar gih..
malam nih kita makan nasik lemak..
haaa..
bukan sebarang nasik lemak..
nasi lemak nih..
antara yang top dekat kedah nih..
korang nak tau?..
nasik lemak dekat mana?..
dekat sini la..



NASI LEMAK HAJI ALI..
abah aku cakap..
dulu masa dia fanatik bola..
lepas habih game saja..
penuh..
orang kat sini..
arini pun kena beratuq panjang wo..
semata mata nak makan..



kari kepala ikan..
ayam berempah..
kuah campuq..

owh..
sapa sapa yang nak mai kedah nih..
makan la kat sini tau..

Monday, June 22, 2009

menyambut hari bapa style keluarga tuan haji ismail bin desa..

haha..
tajuk pun korang dah boleh tau kan..
family aku..
kami nih memang dah biasa buat makan makan beramai ramai nih..
macam dah jadi adat resam plak..
so sempena hari bapa nih..
abah aku telah plan baik punya..
untuk meraikan bapak dia la..
(aku pun macam meraikan abah aku jugak la)

dia pun contact la..
pak ngah aku yang tengah bercuti kat sini..
pak jang dengan famili yang dekat sungai petani..
pak cik chan dengan famili yang dekat guar..
mak dak yang dok dengan tok wan..
mak cik milah dengan famili yang dok dekat desa kamela..
pak lang aku dengan famili yang dok dekat simpang empat..
untuk menghadirkan diri ke..
THE RAINFOREST CAFE
ala..
tempat makan nih dekat dengan KMC..
orang kedah mesti tau apa tu KMC..

well..
sebagai organizer..
kami kena la sampai dulu..
order untuk semua..
lepas order tuh..
kena la tunggu semua orang sampai..
(yang nih yang leceh, hehe)
aku la kena jadi pengawal kat tepi jalan tuh..
tak patut betul..

bila semua dah sampai..
so bermulalah acara makan makan..


yang baju oren nih..pak ngah..
makan pak ngah..
tapi jangan lupa makan ubat lak esok..
nanti mak ngah balik..
dia pelik lak apasal pak ngah demam..
hihi..

apa yang kami makan?..
hoho..
cuzen aku..
nana mesti jeles gila kalau tau..
tapi memang nak bagitau pown..


kami makan steam boat..
di tepi sungai kedah..
hehe..
depan royal kedah club..
semperna..



nih..orang yang diraikan..
tuan haji ismail bin desa..
ayah kepada 11 orang anak..
bapak abah aku la..
dah banyak kali kami buat makan..
hehe..
xkira la..
hari merdeka ka..
fathers day ka..
even awal muharam pown kami sebat..
haha..



ish..
sapa la snap gambaq nih..
anak dengan bapak berebut steam boat..
mesti baby nih..
gambaq blur..

layan..

Sunday, June 21, 2009

selamat hari bapa...


saya..
mohd azrie bin ishak..
hehe..
ingin mengucapkan..
selamat hari bapa..
kepada..

Align Center
abahku..
ishak bin ismail..
haha..

biar semua blogger tahu..
siapa abahku..
haha..

peace..
sorry abah..

Thursday, June 18, 2009

mari usha paip..

ha..
hari ni..
aku nak tunjuk piping system dalam kapal aku..
nasib baik dua benda nih timbul..
kalau dok kat bawah platform..
xsuci dan bersih macam nih la..

mula mula piping untuk minyak..



yang warna nak brown-brown nih..
ada..
1 wing port/stbd tank
2 wing port/stbd tank
1 double bottom port/stbd
2 double bottom port/stbd
tambah day tank port/stbd..
semua ada 10 tank..
10 nih sikit saja..
kapal besaq lagi banyak..

lepas tuh piping fresh water ngan drill water..
yang warna biru nih..



korang nampak pam yang dekat tangga tuh?..
pam tu penting woo..
kena jaga dengan ikhlas..
haha..
DW nih..
lagi banyak tank..
ada..
fore peak..
1 double bottom port/stbd
2 double bottom port/stbd
3 wing port/stbd
4 center
5 aft port/stbd

FW senang..
3 jer,,
1 port/stbd
2 center..



Wednesday, June 17, 2009

hanya kau yang ku mahu tapi tidak mampu..


wah..
aku dah lama berminat dengan kereta mpv nih..
walaupun aku dah ada..
trettt..
pembetulan..
walaupun family aku dah ada satu buah mpv..
iaitu..
hyundai atos..



eh..
atos mpv ek?..
tapi dalam geran tulis mpv..
apa apa saja lah kan..

aku memang teringin sangat..
sangat sangat sangap dengan kereta nih..
hoho..
sangap bukan bahasa yang sesuai..
aku sangat berkenan..
ha..
sesuai kot..
sangat sangat berkenan dengan..
taaaaaaaadddddddddddddaaaaaaaaaaaa...



proton exora..
sebab apa aku berkenan?..
sebab..
buatan MALAYSIA..
puas hati?..


Tuesday, June 16, 2009

apa yang ada di ASB?..



haha..
penghubung yang penting diantara kapal dan daratan..
siang hari 5 ringgit..
malam hari 10 ringgit..
sehala ya..
sehala..



ini la..
kapal supply..
kapal besar pun xberani macam nih..
haha..
hari hari rolling bro..

that it for now..

Saturday, June 13, 2009

welcome to syorga dunia..labuan..

jejak saja kaki aku dekat airport labuan..
huh..
lapaq la..

haha..
aku terus call agent kat sini..
dia datang ambik..
bawa aku round labuan jap..



cayalah labuan..
nanti datang lagi..
hahahahaha..


semalam aku, tv dan family..

aku nih..
bukan lah kaki tengok tv..
tapi bila dah mula tengok tuh..
mesti tercangok la kat depan tv..
even makan pun boleh lupa da..

semalam,
lepas habih saja buletin utama..
ada la cerita tajuk 'NUR KASIH'..
baaaaaaaaaaaah..
tajuk..
aku tengok sikit saja dah mula menyampah..
alih alih..
family problem..
hm..
xdak cerita lain ka?..
plastik tul..

Friday, June 12, 2009

kejutan dari ustaz azizan..mb kedah darul aman..kepada penduduk simpang empat kedah..

huhu..
kepada..
ustaz azizan..
mb kedah..

kenapa buat laghu nih..
xkesian ka kat kami yang tinggai kat sini..

ada ka patut..
geng geng ustaz cakap tempat saya menetap nih..
dekat simpang empat nih..
depa rancang nak pindahkan tempat sembelih lembu pendek kat sini..
sampai hati ustaz..

saya pun xtau info banyak..
tadi..
saya terbeli sinar harian..
teruih hidup saya xbersinaq..
tempat kami ramai cina geng ustaz kata..
betul ka ustaz?..
tapi kenapa yang jadi yb kat sini orang melayu?..
ustaz lak tuh..
sama geng la dengan ustaz..

ustaz..
saya tau..
rumah ustaz tuh ramai orang melayu..
ala..
apa la sangat yang ada dekat sala tuh..
tak kan ustaz jeles dengan tempat tinggai saya..
yala..
kami dapat tempias bandaraya..

saya mintak la kat ustaz..
xpenah saya mintak pun dekat ustaz..
buat la kat kawasan yang ramai cina..
yang yb depa tuh cina..
bukit selambau ka..
ha..
kan kat situ india punya yb..
senang sikit ustaz..

saya x bau busuk..
saya senang..
ustaz tak kena kutuk..
ustaz menang..

ustaz menang..
kami pandang..
ustaz senang..
kami datang..

untuk ustaz azizan..
mb kedah darul aman..
kedah sejahtera 2010..

daripada..
mohd azrie ishak..
bakal pengundi 2013..

Thursday, June 11, 2009

sneak pic..huahua



layan dulu ya..

our journey to mylife start here..
KUALA LUMPUR - LABUAN

Aku kembali

Hm..
Dah lama aku tak suka suka menulis nih..
Haha..
Bukan tak dak idea..
Tapi tak dak masa..
Tak dak ketika..
Dan yang paling penting..
Tak dak computer..
Tak kan nak menaip kat handphone..
Tak rock la blogging..

Ok ok..
Dah smpai rumah ni..
Dah bayaq bil broadband..
Dah semua settle..

Tut tut..
Conn macam sial..

Tuesday, March 17, 2009

Hari ini hari bunker..

Argh..
Banyak letih ini hari..
Ingatkan masa anchorage boleh lepak..
Rupanya 2nd eng. pulun nak buat advance plak..
Disebabkan kepulunan dia..
Aku off duty kol 4..
Dah la nak kena duty balik kul 6..
Nasib bek 3rd eng. aku paham..
So aku masuk duty malam kul 8..
Sekarang tengah duty..
Sampai kul 12..
Hm..
Esok petang baru gerak pegi site kot..

Monday, March 16, 2009

Argh..ngantuk dan mantong mantong..

Ari ini dalam sejarah..
Aku bangun lewat..
Hua hua hua..
Tapi relax ja..
Sebab aku yang duty..
Hua hua hua..
Aku breakfast ja..
Eh..
3rd dgn oiler tengah lepak kat mess..
Hoho..
Diaorang cakap..
Lepak r..
Petang ni turun lagi..

Sunday, March 15, 2009

Duty? Amacam? Ada berani?..

Hoho..
Tengok entri macam poyo saja..
Tapi betul la..
Duty ni susah..
Kita kena..

*pertama*
rela berkorban..
maksudnya..
orang lain turun shore..
kita duty..
time xduty..
kena standby..
tapi kalau dapat turun..
jangan lepaskan peluang..

*kedua*
kebal dari rasa bosan..
bila kapal drop anchor..
engin off..
generator saja jalan..
masa akan jadi panjang..

*ketiga*
pasrah..

Haha..
Serius beb..
Aku tengah duty nih..
Huhu

Back to labuan..what to do?..hihi

Haha..
Dah seminggu aku dekat laut..
West janus..
Rupanya kapal ni support jack up..
Xpe xpe..
Sekarang aku dah di labuan..
Aku xrancang nak turun pun..
Pas duty 6 12..
2nd eng. aku panggil..
Eh jom cuci cooler..
Argh..
Enteng aja cooler..
Spanar 30..
Baldi..
Sabun secukup rasa..
Berus..
3 cooler..
2 jam..
Settle..

Abih cuci..
Cadet..
Ko nak turun x?..
Hm..
Duit xbanyak ni..
Ok r..
Nk g beli barang gak..
Haha..
Aku dah tau dah..
Lepas ni semua di tanggung oleh 2nd..

Ok..
Kat sini dlu..
Aku tengah makan dengan 2nd..
Hihi..
Free

Friday, March 6, 2009

Setia Tangkas..aku datang mengadap..

Okeh..
Tepat jam 3 petang..
Aku dah jejak kaki atas dek Setia Tangkas..
Terus tersrempak dengan Bosun..
Aku buat la salam perkenalan sikit..
Well..
Dimana dek dipijak..
Atas wheel house aku jumpa Chief mate..
Lepas letak barang..
Aku terus cari bilik..
Argh..
Tergagau gagau jugak nak cari..

Eh nanti aku post lagi..
Pkai handphone susah la tulis panjang panjang..

Berkorban demi kerjaya..

Tak ramai yang sanggup berkorban..
Tambah tambah lagi bila kita terpaksa memilih..

Kalau aku terpaksa memilih..
Antara kerjaya atau seorang perempuan..
For sure..
Aku pilih kerjaya..
Kenapa?..
Bila kita berkerjaya..
Perempuan akan datang dengan sendirinya..
Tapi..
Jika kita pilih perempuan..
Kerjaya terpaksa dicari dan agak sukar ditemui..
Hehe..

Wednesday, March 4, 2009

kami my friends

hm..
sekarang geng geng aku sudah lengkap..
apa pasal?..
yalah..

geng geng yang selalu lepak sekali dulu..
dah berpecah sebab further study..
cuma aku saja lepak rumah..
hehe..

kami..
aku, bard (afiq), syafiq, naiim, mi, bot (azrie)..
dah boleh gather balik dah..

bard dekat UMS..
dah nak habis study..

syafiq baru keluaq KTD..
posting semenanjung saja..

naiim baru selesai journey 3 negara..
pakistan, india & bangladesh..
pun baru selesai study di UTM..

mi & bot..
hehe..
depa dah kerja..

aku..
huhu..

Sunday, March 1, 2009

suku sakat makan makan..



haha..
hari nih..
kami suku sakat pegi makan pizza..
nana nak belanja..
aku ok saja..
sebenaqnya lima orang..



ni lah pizza kami makan..
pizza royal masala..
separuh nih..
aku sorang saja makan..
yang lagi satu..
depa depa ni la makan..