yang suka suka dengan suka suka..

Friday, January 30, 2009

apa? macam mana boleh jadi macam ni?

argh..
setelah sebulan lebih aku terperap kat dalam rumah aku..
tiba tiba aku terperasan..
teng teng teng..

yang aku dah bertambah berat badan..
ish..
macam na boleh jadi macam ni..
argh..
ni mesti pasai asyik makan dengan tengok tv saja nih..
tak boleh jadi..
kena turun kan nih..

macam na nak compete dengan apet dalam long distance nih..
ish..
risau lak..

ish..
ish..
diet?
ala..
senaman?
xdak geng lak..

hm..
apa yang terbaik r?
hm..
hm..
hm..

haaaaa..
ish..
tak dak angin lak beskal aku tuh..
hm..
hm..
hm..
hm..
hm..

combine course la ni jawab nya..
aduh

Thursday, January 29, 2009

interview? lagi? ada harapan? huh

semalam..
hari rabu..
aku dengan berat hati dan senang hatinya turun ke KL..
dengan penuh harapan menjadi seorang biduan..eh
aku pi lalut jauh ni awat lak..
nak jadi seorang engineer class 3 la..

aku pi dengan pakai smart la kononnya..
well mariner attaire r..
kompeni nih kat setiawangsa..
nama dia EA Technique..@EAtech

bawa resume,
passport,
modular course cert, penting nih..
seamen card,
discharged book,
gambar 4 keping,

sampai kat office baru aku pakai tie..
hehe..

lepas tuh isi borang r..
isi lebih kurang ja pun..
estimate gaji dia mintak..
aku letak la 600 ratus..
haha..
cadetship mana leh mintak 1000
walaupun dengan compeni lama aku dapat 500 sing dollar..
jangan tamak wei..

jumpa bos..
alamak..
sporty siot bos dia..
hehe..
sembang sembang sikit..
pastu..
dia kata..
"tunggu lah saya call nanti"
ceh..
ayat ni lagi..
baik aku nek yang lama..
hahaha
tapi aku ank merasa gak kapal lain..
fuh..
mintak mintak la dapat..
amin

Wednesday, January 21, 2009

aku sokong...tapi...

semua orang nak jadi kaya..
aku tau..
tapi..

haha..
ok r..
ada macam macam cara nak jadi kaya..
ada orang buat MLM lah..
jual topup la..

ramai juga yang promote suruh join..
tapi aku..
tapi aku..
tapi aku..

huhu..
dengan hati keras nya ku cakap xmau..
tapi depa(kawan kawan aku la)
xmau ngaku kalah..

xpa kasi depa chance..

Tuesday, January 20, 2009

wa....aku jeles dengan depa

aku jeles dengan ank pa semua..
ada duit banyak..

weh..
ank pa join pa woi..
bleh wat duit banyak sangat nih..
apa yang ank pa jual?
bagitau r kat aku..
kita kawan kawan..
jangan r sep ilmu..

ha..
depa nih dah sampai tahap ribuanman (hehe)
*zapet
*rashid
*aizat
*asyrof
*fareez

hahaha..
ank pa tunggu aku sambung contract..
hahaahahahhahahah
dalam perasaan jeles..

huhu..
depa nih..

hanya suka suka

aku sebenaqnya bukan ada telent pun menulis nih...
tapi, xtau la nak lepas geram kat mana..
nak pi contiang contiang kat dinding sat g orang marah plak..
lagi pun bloq ni free...

kadang kadang tuh jeles gak tengok bloq orang..
aku ada lagi satu bloq..
yang tuh..
aku buat untuk copy & paste ja..
isi dia aku cedok dari bloq orang..

ada orang suka letak gambaq..
aku nak letak apa r?
hm...

nak upload gambaq slow lak conn ni..
hm...

so..
aku rasa elok aku tulih ja kot..
kalau conn ni laju..
baru la upload..

bernas