yang suka suka dengan suka suka..

Saturday, February 28, 2009

naruto..kenapa mesti hinata?..

argh..
aku dah mula menyampah dengan cerita naruto..
kenapa..
kenapa..
kenapa mesti matikan hinata..

huhu..
untuk korang yang belum baca naruto..
baca la..
huhu..
huhu..

emo..


*pic dari deviantart*

Friday, February 27, 2009

PPSMI..

aku sokong PPSMI..
PPSMI bagus untuk rakyat malaysia..
PPSMI adalah untuk masa depan..

teruskan PPSMI..
saya sokong..

Thursday, February 26, 2009

aku di ofis..hihi..



first day briefing..
hm..
pakai kemeja la..
hehe..
bagi nampak smart sikit..
briefing pasal safety..
aku paling lemah briefing la..
malas..
tengok video..
seram beb..
putus jari..
tulang tersembur..
eee..



haha..
petang second day..
aku pergi ofis..
sain kontrak..
manning officer cakap..
"ko stanby kat rumah,
aku sms bila naik..
ok..
janji dari alor star ke KL..
KL ke labuan..
haha..
janji ditanggung..
aku rela..

hidup is best when come to working..

Tuesday, February 24, 2009

Apa sudah jadi?..

Pasukan negeri aku..
Kedah Darul Aman..
Telah tersingkir dari saingan piala fa..

Masih ada harapankah untuk negeri kedah tahun ini?..
Atau harapan hanya tinggal harapan?..

Briefing day..argh..

Hri ni aku dtg ofis..
Fauzi trus suruh aku msuk briefing room..
Argh sudah..

Lama siot briefing..
Esk ada lagi..

Maybe hjung mggu ni aku naik..
Aku naik dkt labuan..
Home trade lak kali ni..

Monday, February 23, 2009

aku ke KL..lagi..

hm..
aku pi KL lagi..
aku sebenaqnya letih pi KL nih..
yalah kan..
jauh..
ambik masa lagi..
kalau boleh..
aku nak senang senang saja..

tapi takpa..
sebab aku dah nak naik kembali..
KEMBALI KE LAUTAN..
selamat..

Saturday, February 21, 2009

ais kacang..simpang empat style..



ha..
dah lama aku nak upload..
tapi internet kat sini..
macam macam hal..
yang korang tengok nih..
tiga bungkus tau..
bukan sebungkus..
sedap wa cakap lu..

sebungkus RM 1.80
xpun kalau mahal pun..
RM 2.00
hehe..
aku dapat harga member member..
dah lama dah ais kacang nih..
kiranya aku membesar dengan ais kacang nih la..

next time..
bihun sup daging tempatan brahem..
coming soon..

Friday, February 20, 2009

bila orang ramai..kita pun..



haha..
teringat aku cerita di sebalik gambaq nih..
aku dengan afiq..
kami..
malam tuh malam lepas raya puasa..
join dengan bot, syafiq, mi, bang teh, mat pet..
kluaq pi makan makan..
well..
kami bukan selalu jumpa..
kalau jumpa pun..
xcukup korum..
haha..
sekali jumpa..
havoc r..

malam tuh..
kami pi makan dekat nasmir..
restoran nasi kandaq la..
punya la ramai orang..
aku pun dah cursing2 dah dalam kedai..
bukan apa..
dok maki mat pet la..
haha..
mai makan tempat macam nih..
aku xsuka sangat..
tapi dia nak blanja..
aku on la..

dah order apa semua..
boleh pulak dia hantaq salah..
budak budak nih bukan boleh salah sikit..
ada la idea buruk diaorang..
(aku cakap diaorang r..bukan aku punya idea)
tapi aku dah boleh agak..

mat pet kata..
"ank pa turun dulu..
pinggan letak bawak kerusi..
orang ramai..
dia tak perasan punya..
"haha..
sudah..
dah mola dah..

malam tuh..
kami makan free..
haha..

Thursday, February 19, 2009

ini semua salah anis..hehe

# TANDA-TANDA #


1. TANDA2 KAMU BAD MOOD.
* aku akan makan, makan dan makan..

2. TANDA2 KAMU MARAH.
* when i started to curse..

3. TANDA2 KAMU SINTING
* ???

4. TANDA2 KAMU MALU
* besa besa la..

5. TANDA2 KAMU SEDANG CEMBURU
* senyum sudah..

6. TANDA2 KAMU SEDANG SEDIH
* tiada tanda akan dikeluarkan..
i lock inside..
hehe..

7. TANDA2 KAMU TENGAH GUMBIRA.
* my work smooth..

# APA #


1. APA WARNA BAJU YANG KAMU PAKAI SEKARANG?
* biru warna kehidupan ku..

2. APAKAH KAMU TERMASUK ORANG YANG SUKA SHOPPING?
* shopping?..
maksud makan makan r?..
kalau tuh, suka la..

3. APAKAH KAMU PERCAYA LOVE AT FIRST SIGHT?
* haha..
never..
hidup bukan novel cinta..
not easy as it see..

4. APAKAH YANG INGIN KAMU LAKUKAN SEKARANG?
* makan malam..

5. APAKAH RASA DI HATI KAMU SAAT INI?
* owh..
lapaqnya..
hm..

# BILA #


1. BILA PERTAMA KALI KAMU DILAHIRKAN KE DUNIA?
* 18 mac 87..
hehe..
muda gi nih..

2. BILA SAAT TERINDAH DALAM HIDUPMU?
* bila bila saja pun indah..

3. BILA KALI TERAKHIR DIMARAHI IBUBAPA?
* bila?..
hm..
hm..

4. BILA KALI TERAKHIR EHEM EHEM EHEM?
* aku xdak penyakit batuk batuk nih..

5. BILA KAMU AKAN MARRIED?
* bila tok kadi kata sah..

# BAGAIMANA #


1. BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG BUAT KAMU SAKIT HATI?
* what comes around goes around la..
u wait and see..

2. BAGAIMANA KALAU ADA ORANG CAKAP KAMU LAWA/HENSEM?
* ???
yeye..
ikhlas x nih?..

3. BAGAIMANA JIKA ADA TEMAN KAMU MENINGGALKAN KAMU?
* cari teman lain..

4. BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG TIDAK SUKA SAMA KAMU?
* xsuka sudah..
i live my life the fullest..
if problem can be eaten..
i ate it..

5. BAGAIMANA KALAU KETIKA KAMU BANGUN, KAMU DIKELILINGI API?
* relax..
safety first..
hehe..

6. BAGAIMANA JIKA KAMU KESEORANGAN
* reads a lot..
xkira la..
apa pun..
janji boleh baca..
ada gambaq..
kira ok r..



hoho..
aku nak tag sapa?..

wani ja aku nak tag..
yang len..
anis dah tag..
so xyah tag..

bub bye..
hehe..

aku dan chek fauzi..huh

"hello..
"chek fauzi r?..
saya azrie, cadet yang naik setia emas hari tu..
saya nak tanya..
bila saya boleh naik second ship pulak?..
"korang naik dua orang kan aritu..
apa nama member ko tu?..
ashahril?..
"r r..
"ko datang ofis hari selasa nih..
"minggu depan r?..
"r..
"bagitau member ko sekali..
"terima kasih r chek fauzi..

ler..
kalau aku tau dia dok cari aku..
aku dah call awal lagi..
nak discuss apa r?..
nak hantaq aku pi arab ka..
ish..
masalah tuh..
pi china dgn qatar dah la..
haha..

as a favor to my dearest cuz..

as what i promised you..



dawn..
angin segar pagi..



cahaya pagi..
hm..

Wednesday, February 18, 2009

simpang empat's story..

apa yang ada di kawasan aku..
simpang empat..

kami ada..

* restoran nasi lemak haji ramli..
dah masuk jalan jalan cari makan
harga mengikut lauk korang

* bihun sup brahim..
di jamin, daging tempatan, murah dan sedap
RM 3.00

* ais kacang din..
ais dia smooth wo
RM 1.80

* kilang keropok sukahati..
cekedis yang korang makan tuh macam green bean tuh dari sini la

* koey teow bob..
hanya berharga RM 2.00
tambah telur RM 2.50

* Sham Bundle..
sekarang dia dah jual cili merah untuk pertanian

* Kg. Raja..
mengikut kata orang dulu-dulu
ada istana kat sini
tapak masih ada
zaman aku sekolah dulu
masih nampak tangga dia

* cawangan nasi lemak royale..
buka sampai lewat malam

* kompleks pas kedah..
hehe
dekat saja
2 kilometer
hehe

kalau nak mai sini..
nak try..
contact saja aku..
upah?..
xpayah la..
tapi kalau nak..
belanja makan sudah..
haha

tempat menarik pada pandangan aku di kedah..

haha..
ini berdasarkan pandangan aku la..
kalau korang xsuka..
korang tambah la nanti..

benda menarik di Kedah, Malaysia..

* dataran lang..
sebab ada helang besaq..

* gunung jerai..
kebarangkalian untuk tengok seluruh/sekitar kedah..

* tree top walk..
berbeza sikit dari taman negara punya..

* menara alor setar..
dapat tengok kawasan alor setar..

* muzium padi..
ha.. ini aku xsure..tapi bagunan dia menarik..

* tasik darulaman..
diyakini tempat riadah yang best la jugak..

* taman rimba..
tempat orang belajaq tai chi..

* bukit kayu hitam..
duty free.. xyah pi langkawi

* tasik pedu..
tempat memancing..

* uum..
hm..u la..

* kulim hitech..
ada 3g..hehe..alor staq pun ada..gurun, sg petani & langkawi jugak

* pekan rabu..
barang jualan rakyat..

eh..
dah la dulu..
nanti tambah lagi..

adakah ini mungkin?..

aku ingin menjadi..

seperti Syaoran Li..
dalam mencari bulu pelepah puteri sakura..
sanggup menempuh banyak halangan..
berkorban apa sahaja..
asalkan si puteri hidup..
(Tsubasa Chronicles)

seperti Uzumaki Naruto..
yang menghargai setiakawan..
melindungi negara..
pantang menyerah kalah..
(Naruto)

seperti Hanamichi Sakuragi..
sanggup berubah..
berusaha dengan gigih..
untuk menjadi yang terbaik..
(Slam Dunk)

haha..

Tuesday, February 17, 2009

kedah menang lagi..

hoho..
aku bukan penyokong fanatik sangat..
tapi aku suka tengok..
budak budak kedah main..
sebab banyak player ni school mate aku..
haha..
men capup la plak..

aku harap..
kedah tahun nih..
treble treble..
haha..

harapan..
jangan tinggal harapan..
biar jasa jadi kenangan..

Monday, February 16, 2009

satu hari di depan rumah aku..

hm..
aku bangun pagi..
tengok..
awat ramai orang berkumpul depan rumah nih..
nak buat riot ka..

aku bukan ambik port sangat..
hehe..
besa la..
mak cik mak cik yang kumpul..
xkan nak tanya..
depa dok sembang rabung apa tah..

lepas tuh..
ada patrol car mai..
ha..
sudah..
apa kes lak nih..
ada orang kena bunuh ka..
tu la azrie, bangun lambat lagi..

so..
aku tengok saja..

petang tuh..
well..
mak aku dah balik kerja..
aku duduk saja dalam rumah..
tunggu latest story..
hua hua..

rupa rupanya..
ada orang kena tangkap khalwat..
la..
xbest langsung..



apahal nih..xleh upload photo...tut tut la..

adoi la..
nasib malang la aku start minggu nih..
gambaq xleh upload..
internet slow..
ada jangkitan ka..
xkan kot..
aku tau la OS aku nih pirate punya..
mana ada orang combine mac dengan windows..
huhu..
jangan la boikot aku..
waaa..
di mana keadilan..
di mana?..
di mana?..
argh..
argh..
jangan sampai aku guna desktop balik..
revert xmau..
xmau revert..
desktop buat men game je..
come on la laptop ku..
bangun dari tidurmu..
huaaaaaaaaa..
huaaaaaaaaa..

Sunday, February 15, 2009

argh....

internet down..
kata kata nista dari broadband..
huhu..

pencawang xjauh dari rumah aku pown..
huhu..

xsuka xsuka..

Friday, February 13, 2009

benatang apakah ini..hehe



hehe..
aku rasa benatang nih(benda nih)..
yang kat bandaq tuh xdapat nengok la..
apa nama dia?..
kat tempat aku..
ada yang panggil..
mesin padi..
jentani?..
jenpadi?..
jentuai?..
korang pilih la pa yang korang suka ye..
haha..
benda yang memainkan peranan penting dalam musim menuai..
aku nih bernasib baik r..
sebab tok wan aku ada mengerjakan sawah bendang(sawah padi)..
apa sawah bendang?..
ish..
kalau xtau nih jangan makan nasik la..



macam nih la sawah padi..
ni sebelum dituai..
lepas dituai tuh..
korang pikir la sendiri..

Thursday, February 12, 2009

hari khamis di palace..hihi



wah..
korang nak tau sebab apa aku letak gambaq tok wan aku tengah makan?..

cerita dia macam nih..
semalam, aku datang sini..
rumah dia la kan..
kami panggil sini 'palace'..
sebab abah aku bagi kerja suruh menaip..
aku kalau dok rumah bukan rajin sangat pun..
so aku datang la sini..
dah abih taip dengan bantuan Syababy nih..
aku terus la tiduq sini..

aku bangun saja pagi esk..
aku tengok tok wan aku dah keluaq..
besa la..
arini kan ari khamis..
well..

tengah hari..
tengah aku dok mengadap laptop..
"ae, nak makan apa tengah hari nih?..
"hah, sudah aku kata..
nak makan apa r..
aku dah la masak nih zero..
"kita makan bungkusla tok wan..
nasik ramli..
wan nak lauk apa?..
sotong?
"aku nak makan ayam gulai..
"hah, setakat ayam gulai..
kecik punya hal..
ayam kampung gulai aku tadahkan..
haha..



ha..
tengok..
ayam kampung gulai aku tadahkan..
hehe..

Wednesday, February 11, 2009

cerita kapal lagi..hehe

lagi cerita pasal kapal..
nanti aku upload lagi..
masih menunggu salinan gambaq yang ditangkap..
ada dekat member aku..
layan r..



kapal aku..
eh kapal yang aku praktikal..
tengah ship to ship..
ataupun budak budak/orang orang kapal panggil..
69..
haha..



nih masa kapal aku longside dekat port..
port kecik saja..
port dekat pulau natuna..
indonesia..
nama port matak base..
haha..
hak milik conoco phillip..
syarikat minyak dekat indonesia..
ni cargo kitaorang nak hantaq ke
belanak FPSO



ni la belanak..
dari jauh..

Tuesday, February 10, 2009

apa yang aku buat di kelantan?..

haha..
dalam rasa ketidakpuasan hati aku nih..
ada la sikit sikit rasa suka..
bukan apa..
kalau balik kelantan..
abah aku suka pi makan..
tah la..
maybe asyik makan makanan kedah saja..
dia nak tukaq selera kot..

p/s
abah aku dulu duduk kelantan..
kalau x, macam na boleh kenal mak aku kan..
hehe



kami makan sup tulang..
sup tulang nih..
dah jadi kemestian tiap kali balik..
so xdak la spesial nya sangat..
haha..



memandangkan dekat Aloq Staq nih..
memang tak dak A&W..
so aku tibai la kat kelantan nih..
ketagih gak la dengan A&W nih..
haha..



ini adalah yong tau fuu..
adoi la..
aku pun xpercaya..
tapi dah beli..
aku melahap jugak la..
huhu

Sunday, February 8, 2009

yang pelik tapi benaq beb..

ok..
sampai sampai saja..
abah aku terus berhenti minum..
tu la..
aku nak drive xbagi..
xpa xpa..

kami berhenti/berenti minum dekat..
ketereh..
ketereh nih bermaksud..
buah gajus/buah janggus..
xcaya?..
kat dataran dia ada letak bukti..
tengok nih..



ha..
ada percaya?..

on our way to pantai timuq..

ok..
petang tadi..
aku sefamily..
bergerak ke kelantan..

FYI..
(for your infotmation)
mak aku nih orang kelantan..
cek mek la..
hehe..

on da way tu..
ha..
kami terserempak dengan...



sekawan gajah..
tiga ekoq sebenaqnya..
aku pun cepat cepat la snap kan..
nasib baik la abah aku cekap manuver..
dapat la aku snap..

haha..
interesting r..
wild life..
tempat kejadian..
dekat tasik temegor..
perak

Saturday, February 7, 2009

titi hayun?..ada apa disana?..mai tengok sikit

awal tahun aritu..
aku dengan afiq..
ada la buat plan..
untuk batch aku nya primary..
kita orang still kamceng lagi..

sebab ramai dah dok tanya..
bila nak buat reunion lagi..
bbq bila nak on..

so..
aku dengan afiq..
kami melantik diri kami sebagai..
ahli jawatankuasa penghubung dan pengatur cara majlis..
haha..

aku dengan afiq pun dah borink dengan bbq nih..
asyik asyik bbq..
hm..

kali nih..
kami nak try benda baru plak..
langsung la kami ke..
Titi Hayun..
saja..

survey survey..
tengok tempat nih mantap gak..



kami ingat..
nak wat dinner nite kat sini r..
wat games sikit..
chalet pun ok..



ha..
cantik kan..
selesa..
murah lagi..
"dengan 300 ratus ringgit..
anda boleh melancong..
kata qushairi -8tv destinasi budget

best..
sama la kita datang..

aku, rummate dan aweknya..

tengah aku lepak lepak dekat living room...
hand phone aku bunyik..

ish..
no mana plak nih..
celcom..
no sarawak plak tuh..
angkat pi lah..

"woit setan..
aik..
terus setan?..
"ank wat pa nih?..
"xwat pa pun..lepak lepak saja..
"jom keluaq..
"ha?..
"awek aku nak makan satay..
"kat aloq staq mana ada jual satay..
"banyak tempat la jual satay..
kat stadium ada..
semua medan selera ada satay..
"jom keluaq..
aku ambik..
"mantap..

haha..
rumate aku..
classmate aku jugak..
dia nih mana mohd khairy azahary..
nama panjang nak mampus..
aku panggil krie ja..
gambaq dia xpayah lah..
kesian kat awek dia nanti..
hehe..
aku bagi saham kat ank nih rumate..

so dipendek kan cerita..
dia pun mai la ambik aku..
woo..
rambut dah panjang..
"besa la..
Chief xkata pa pun..
"cantik satria..
"haha, jom..

"ank nak p mana nih..
"tesco..
"nak wat apa? bukan ada benda pun..
"nak beli barang dengan nak makan kfc..

sampai kat tesco..
"nah, 50..
beli dinner plate dua..
dalam hati aku..
"dinner plate dua?..ank aku yakin la, awek ank makan dinner plate jugak..hmmm
mulut cakap..
"ok, pi la beli barang..
aku pi order..

makan makan sikit..
"awek aku kena masuk sebelum pukul 7 nih..
dan ka beli satay..
"kita hantaq la dia dulu..
pastu kita pusing r cari satay..
"ok ok

dah beli satay 30 cucuk..
15 ayam, 15 daging..
patah balik pi hospital sultanah bahiyah..

"bunga pun ank beli?..
"3 kuntum 30 nih..
"sialan..

dipendekkan lagi cerita..
"nih awek aku suruh perabih..
"?????
"ais krim..
"nih, 30 se'cub'



"mantap..
sudu?..
la xbagi sekali..
"xpa kita pi cari..
"???
"aku nak pi tengok handphone..

so kami pun pergi la sentosa..
mamat nih handphone dah canggih..
saja gedik..
sialan..

hehehe..
apa apa pun..
thank you r for
ice cream haagen dazs..
kfc twisted toast
caya lah rumate..

Thursday, February 5, 2009

been tag?..16 perkara yang pelik tentang aku?..hm

*satu*
aku nih pemalu..
sungguh xtipu..
kah kah kah..

*dua*
walau aku xdak duit..
walau duit aku hanya untuk cukup cukup makan ja..
tapi, kalau orang nak pinjam..
aku bagi..

*tiga*
masih suka tengok rancangan kanak kanak..
detective conan, shin chan, kiteretsu..just to name a few..
walaupun aku tengok banyak..

*empat*
i am not fotogenic..
haha..
hard for me to posing in front of the camera..
dont know why..

*lima*
hanya suka kuih tradisional yang intinya..
gula merah..
gula melaka..
gula gerek..

*enam*
suka kumpul kotak..
kotak kasut..
kotak rokok..(aku xhisap)
kotak yang menarik..

*tujuh*
always imagine myself driving/controling a huge robot..(gundam) hehe
and fight with another gundam..
hu yoo..
karen..
azrie ishak...
freedom gundam...
ichimas..
zium...
hahaha..

*lapan*
i can talk to myself..
and my other self will talking back to me..
weird hm..

*sembilan*
read a lot..
u give me a book..
i can sit around and read it..
when i start reading dont bother me..

*sepuluh*
sentimental..
haha..
aku layan sinar.fm la..
huhu
selalu kena kutuk dengan nana..

*sebelas*
always ketuk stereng masa drive..
habit ini dilarang ketika memandu dengan nana..
she said i always do that..
is my habit la cuz..
huhu..

*dua belas*
aku boleh berbahasa indonesia..
haha..
betul..
aku x penah belajaq pun..
aku pegi indonesia arituh..
apa yang dia cakap..
semua aku paham..
heran..
(sebab aku ada baca buku sastera indonesia kot dulu)

*tiga belas*
sangat bertenang ketika barang aku dicuri..
(hand phone = 2x)
relax ja..
benda dah nak hilang..
haha..

*empat belas*
smile..
senyum itu sedekah..
haha..
suka senyum..
kadang kadang aku tengah drive pun buleh senyum..

*lima belas*
i am perfectionist..
haha..
everything must be in sequance..
walaupun aku sendiri x perfect..
==>maksud aku, masa aku tiping paperwork<==

*enam belas*
i think, my english is better than my malay..
haha.. xkot..
dulu mungkin la..
sekarang dah kurang..
lidah dah keras..
huhu..
missed old days..

p/s
aku nak tag sapa r? hm..
malas lah..
tag program h
abis disini..

hari ini hari khamis..

bagi kawasan sekitaq simpang empat..
hari ini adalah hari yang paling bermakna..
ya lah..
pasar tani/pekan hari (orang dekat sini cakap pekan khameh=khamis)
yang menjual segala keperluan..

kami nih bukan dok hulu sangat..
tapi..
yang aku tau..
pekan hari ni..
dah ada laaaaaaamaaaaa dah..

aku suka jugak pekan hari nih..
dulu..
hari khamis misti bawak duit banyak pi sekolah..
haha..
balik boleh joli..

owh..
hari ni mak aku yang pi..
so aku pesan la
putu mayong..
korang tau x putu mayong?..
kalau yang xtau tu xpa..
aku tunjukkan..
haha



nih la..
sori r..
gambaq xclear..
bukan cybershot yop..
carl zeiss ja pun..
bagi aku..
putu mayong ni..
antara yang paling sedap..
dalam banyak banyak putu mayong yang aku dah makan..

ada lagi yang aku suruh mak aku beli..
hehe..
cendol..
cendol ni besa besa la..



dijamin xmasukan perwarna..
hijau pandan
rasa pandan..
bau pandan..

haha..
ada lagi..
ais kacang..
tapi aku upload lain kali r..
sebab ia..
3 benda paling popular di simpang empat..
tungguuuuuuuuuuu...

Wednesday, February 4, 2009

apa yang aku buat dekat atas kapal?..ha..mai tengok sini..

aku ni student lagi..
buat diploma saja..
walau budak budak yang sebaya aku semua buat degree..
(i mean my friends)

aku menjurus kepada..
kejuruteraan marin..
marin ni pun dah tau laut..
tapi..
kejuruteraan tuh..
ha..

orang selalu ingat yang pakai hard hat (safety helmet)..
tu semua jurutera..
jurutera nih, ada macam macam..
aku la sebagai contoh..

atas kapal aku naik ni ada 3 orang jurutera..
chief, second dengan third..
sorang electrician..
sorang oiler..

kerja depa depa ni semua adalah..
adalah untuk maintain and make sure kapal nih berfungsi dengan baik..
korang mesti kata senang..
ya la..
mekanik pun boleh maintain engine..
owh..
ini bukan sebarang engine..
tempat kerja harus lah bersih
macam nih



hasil jagaan aku nih..mana ada percik percik minyak
yang kaler coklat tuh..
orang panggil..
main engine..
ada 2 tau..
port & starboard..



yang nih..
generator..
ada tiga semua..



yang nih..
aircond compressor..

huhu..
ada lagi..
malas nak upload nih

satu hari rombongan che kiah ke perlis..recap

ni ada la sikit sikit gambaq..
besa besa saja gambaq nih..
still dari point of view aku..

pagi kejadian..
kami dah rancang nak pi gua kelam..
u c..
bila ada perempuan..
kalau kita pi tempat shopping dulu..
kita, harus lah lajakan masa selama 2 jam..
keadaan ini menyebabkan..
rancangan untuk picnic di gua kelam hampir hampir batal..



ada rail keretapi kat belakang kami..
train tuh masuk ke dalam gua..
kira pusing pusing kat dalam tuh la..



best tengok orang mandi..
tapi ayaq macam keroh saja..
ramai jugak orang..

balik kelantan lagi..

alamak..
mak aku ajak balik kelantan lagi..
aku bukan xsuka..
cuma..
nanti jadi macam orang bodoh..
xtau apa..

ari tu dah balik..
pun aku macam orang bodoh jugak..

ha..
ni aku postkan 2 3 keping gambaq yang ari tu punya
masa tu awin ikut sekali..
awin ni macam adik aku la..
sebenaq nya adik nana..



orang xpuas hati..
hm..
dekat kelantan..
ramai orang p pasaq malam terbesaq depa..
ramai orang, dan ramai awek..
layan..



gasing..
ingat nak beli r satu..
ni la awin..
form 2..
sebarang surat tak dilayan..



haha..
gambaq meriam pun aku snap..
ala..
nanti aku snap r lagi..


Tuesday, February 3, 2009

kami sepupu yang baik?..hehe

kamceng..
yang tu yang aku rasa paling tepat..
haha..
kami yang membesaq bersama sama dari kecik..
yang ni lah..
family kami bagi..
saling tolong menolong..
duit...
kasi sama rata..
kalau ada masalah..
bincang ramai ramai..
eh..bukan bincang, cari jalan macam na nak sembunyikan..



walaupun aku yang paling tua..
hehe..
nana dengan aku sama umuq k..
tapi dia matang sikit ja dari aku..
dia student UTP..
dila nih(yg dok kat tgh tuh)..
stady lagi..
dkt UNIKL..
haha
aku?..

utara semenanjung aku redahi...recap

ni cerita beberapa bulan yang lalu..
tapi aku baru rajin atuq atuq gambaq dlam laptop nih..
dah xdak keja..
borink borink aku tag kan la..

ni ada la 2 3 keping gambaq aku ke padang besaq..
haha..
nana dah upload kat bloq dia..
tuh dia punya side of story..
aku nya len lak..
layan la..



sapa sapa yang penah pegi padang besaq mesti nampak nih..
"welcome to padang besar malaysia"



haha..
kalau ank pa..korang semua nak tau..
ni lah..stesen keretapi paling hujung kat utara malaysia..
dari sini..
ada yang boleh pi bangkok..
hadyai..
owh kalu korang nak tau..
maksud hadyai nih pantai panjang..
ni guide aku la bagi tau..
kalau dia tong aku, kira aku tong korang lah ye..
hadyai dalam bahasa mudah nya tempat yang paling best untuk shopping..
yang lain, atas diri masing masing..
boleh lagi la cakap dalam bahasa melayu..
still ada islam..
aku pun teringin nak pi balik..
jalan jalan..
shopping..
secara cincai nya selatan thailand aku dah abih jalan la..
haha..
tapi tuh 6 tahun yang lalu..
masa tengah aman..



korang nampak ada berapa line train?..
xsilap aku ada 7 / 8 lane..
korang tengok train yang ada batu batu 2..
dari aku datang..
sampai nak balik pun dia x gerak lagi..



ha..
ni dah sempadan thailand..
dari banyak banyak lane..dah jadi satu..

kalau korang nak tau..
naik train dari A.staq..tempat aku duduk la..
nak pi P.besaq..
ada dalam 2 jam kt..
best wo..
layan pemandangan..
hutan..

train ni akan berenti dekat arau..
ya arau,
tempat budak budak uitm tu..
hehe..
kalau musim cuti..
dijamin..
awek banyak..
hehe..
dua dalam satu..
pegi shopping dan sight seing..


once upon a time in carnival..hehe

##mempersembahkan##

aizat
azrie
ja fareez
zhapet

dalam
pengembaraan empat sekawan ke..
taman tema the carnival..
yang ni la yang kami..
orang kedah ada...
janji ada dari xdak langsung..
syukur..



ni gambaq dekat entrance..
*fareez dgn apet*
FKE
UITM dgn UMP



ni..
*aku dgn aizat*
aizat ni budak UTM



antara yang ada dekat canival tuh
best jugak..
berbaloi dengan duit..

seronok gak main..
aku suggest r pi..

aku kerja kapal..eh praktikal atas kapal la..

nih la gambaq aku dekat laut..
ada lagi..
tapi dalam hp..
malas nak upload
layan dulu r..



belanak FPSO...
apa FPSO?..
aku pun xbrapa sure..
ada yang kata floating production storage offloading facilities..
haha..
eh..betul la



kerisi oil field..
yang kerja offshore tuh..
mesti tau..



yang best kerja offfshore..
boleh naik chopper a.k.a helicopter
tapi aku x naik pun..
ni dari 3rd engineer aku..
dia ckap gambaq ni dekat doha..

hoho
amacam?..
ada mantap?..
budak xpandai macam aku kerja macam nih la..
yang pandai pegang pen..dan sain ja..
heehee

Monday, February 2, 2009

rumah aja kampung..tapi kami pakai broadband tau..

hoho ini rumah tok wan aku..simple ja..hehe

apabila aku dan tok wan bersembang..

haha..
last few week..
aku dan tok wan ada la sembang sembang..
tok wan tanya aku..
"abah ank dah balik?
"dah..
"ish..macam mana depa buleh kalah..(merujuk kekalahan BN dekat terengganu)
"owh..depa xsuka dekat PM kot..hehe
"dulu depa xsuka kat Dr M, sebab lama sangat..
aku cucuk la lagi..
"ala, depa kata undi pembangkang pun dapat api,ayaq semua..
"tu la..orang semua pikiaq senang saja..
tok wan aku sambung lagi..
"sekarang semua dah buleh kat orang len..
"ank tengok tanah bendang kat jalan nih..
"semua dah naik buat taman..
"yang duduk kat taman tuh..ramai cina..orang melayu buleh apa?
alamak..apa aku nak jawab nih..
tok wan tengok aku diam dia sambung lagi..
"cina ni dia bukan kira rugi kalau untuk bangsa dia..
"melayu jual tanah mahal, takpa beli, janji yang duduk nanti cina..
ish, aku pun menyampuk..
"orang melayu tau beli kereta saja kalau ada duit..
"member member ae, yang buat MLM semua beli kereta dulu..
terus tok wan aku sambung..
"tu la melayu, ada duit nak menunjuk..
"bukan nak simpan..

so aku pun xmau r sambung bab tuh..
aku tukaq cerita..
"bulan 3 ni ada perhimpunan agong umno..tok wan nak pi x?..
"depa nak wat pemilihan..
"abah geng muhyidin..
hehe..dengan bangga nya aku ubah topik..
"dulu masa pemilihan ada orang bagi duit kat tok wan suruh undi orang lain..
"tok wan ambik r?..
"aku ambik, tapi aku undi yang aku nak r..
"la.. sapa yang bagi?..
"ish xingat pulak..dah lama dah..
"owh.. kalau tok wan nak pi bagitau r..
"bukan selalu ada..
"hm..

lepas tuh..aku terus pi dapuq minum..
haha..
terkejut aku sih..
tok wan sembang bab tuh dengan aku..
haha..
aku xmenunjukkan sangat minat dalam politik nih..
abah aku ya la..

apa apa pun moga geng 3M menang..
berani berubah depa kat..
dari kami simpang empat..
(dari tok wan aku la)

just like that? what are you thinking...come on..be real!!!

sorry..

hehe..
i learn a lot..
just sorry, doesnt covered it..
thank you..

haha..
benda yang tak pasti..
tak payah nak usaha lebih lebih..
kan sayang?..
haha

apa apa pun..
be happy..
cause i'm happy with my life..
and you should be..
dont you..

we still friend..
but..
we know better..