yang suka suka dengan suka suka..

Wednesday, February 4, 2009

apa yang aku buat dekat atas kapal?..ha..mai tengok sini..

aku ni student lagi..
buat diploma saja..
walau budak budak yang sebaya aku semua buat degree..
(i mean my friends)

aku menjurus kepada..
kejuruteraan marin..
marin ni pun dah tau laut..
tapi..
kejuruteraan tuh..
ha..

orang selalu ingat yang pakai hard hat (safety helmet)..
tu semua jurutera..
jurutera nih, ada macam macam..
aku la sebagai contoh..

atas kapal aku naik ni ada 3 orang jurutera..
chief, second dengan third..
sorang electrician..
sorang oiler..

kerja depa depa ni semua adalah..
adalah untuk maintain and make sure kapal nih berfungsi dengan baik..
korang mesti kata senang..
ya la..
mekanik pun boleh maintain engine..
owh..
ini bukan sebarang engine..
tempat kerja harus lah bersih
macam nih



hasil jagaan aku nih..mana ada percik percik minyak
yang kaler coklat tuh..
orang panggil..
main engine..
ada 2 tau..
port & starboard..



yang nih..
generator..
ada tiga semua..



yang nih..
aircond compressor..

huhu..
ada lagi..
malas nak upload nih

3 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

bestnya blaja ni kan?

leh dok ats kapal...

pastu minum kopi cap kapal api...hehe..

nana41 said...

cuz i also wanna have this kind of working environment,,hukhuk,,

adin said...

kau naik kapal!!!.....aku naik bot pon mcm x pernah...hahahahaa