yang suka suka dengan suka suka..

Tuesday, March 17, 2009

Hari ini hari bunker..

Argh..
Banyak letih ini hari..
Ingatkan masa anchorage boleh lepak..
Rupanya 2nd eng. pulun nak buat advance plak..
Disebabkan kepulunan dia..
Aku off duty kol 4..
Dah la nak kena duty balik kul 6..
Nasib bek 3rd eng. aku paham..
So aku masuk duty malam kul 8..
Sekarang tengah duty..
Sampai kul 12..
Hm..
Esok petang baru gerak pegi site kot..

Monday, March 16, 2009

Argh..ngantuk dan mantong mantong..

Ari ini dalam sejarah..
Aku bangun lewat..
Hua hua hua..
Tapi relax ja..
Sebab aku yang duty..
Hua hua hua..
Aku breakfast ja..
Eh..
3rd dgn oiler tengah lepak kat mess..
Hoho..
Diaorang cakap..
Lepak r..
Petang ni turun lagi..

Sunday, March 15, 2009

Duty? Amacam? Ada berani?..

Hoho..
Tengok entri macam poyo saja..
Tapi betul la..
Duty ni susah..
Kita kena..

*pertama*
rela berkorban..
maksudnya..
orang lain turun shore..
kita duty..
time xduty..
kena standby..
tapi kalau dapat turun..
jangan lepaskan peluang..

*kedua*
kebal dari rasa bosan..
bila kapal drop anchor..
engin off..
generator saja jalan..
masa akan jadi panjang..

*ketiga*
pasrah..

Haha..
Serius beb..
Aku tengah duty nih..
Huhu

Back to labuan..what to do?..hihi

Haha..
Dah seminggu aku dekat laut..
West janus..
Rupanya kapal ni support jack up..
Xpe xpe..
Sekarang aku dah di labuan..
Aku xrancang nak turun pun..
Pas duty 6 12..
2nd eng. aku panggil..
Eh jom cuci cooler..
Argh..
Enteng aja cooler..
Spanar 30..
Baldi..
Sabun secukup rasa..
Berus..
3 cooler..
2 jam..
Settle..

Abih cuci..
Cadet..
Ko nak turun x?..
Hm..
Duit xbanyak ni..
Ok r..
Nk g beli barang gak..
Haha..
Aku dah tau dah..
Lepas ni semua di tanggung oleh 2nd..

Ok..
Kat sini dlu..
Aku tengah makan dengan 2nd..
Hihi..
Free

Friday, March 6, 2009

Setia Tangkas..aku datang mengadap..

Okeh..
Tepat jam 3 petang..
Aku dah jejak kaki atas dek Setia Tangkas..
Terus tersrempak dengan Bosun..
Aku buat la salam perkenalan sikit..
Well..
Dimana dek dipijak..
Atas wheel house aku jumpa Chief mate..
Lepas letak barang..
Aku terus cari bilik..
Argh..
Tergagau gagau jugak nak cari..

Eh nanti aku post lagi..
Pkai handphone susah la tulis panjang panjang..

Berkorban demi kerjaya..

Tak ramai yang sanggup berkorban..
Tambah tambah lagi bila kita terpaksa memilih..

Kalau aku terpaksa memilih..
Antara kerjaya atau seorang perempuan..
For sure..
Aku pilih kerjaya..
Kenapa?..
Bila kita berkerjaya..
Perempuan akan datang dengan sendirinya..
Tapi..
Jika kita pilih perempuan..
Kerjaya terpaksa dicari dan agak sukar ditemui..
Hehe..

Wednesday, March 4, 2009

kami my friends

hm..
sekarang geng geng aku sudah lengkap..
apa pasal?..
yalah..

geng geng yang selalu lepak sekali dulu..
dah berpecah sebab further study..
cuma aku saja lepak rumah..
hehe..

kami..
aku, bard (afiq), syafiq, naiim, mi, bot (azrie)..
dah boleh gather balik dah..

bard dekat UMS..
dah nak habis study..

syafiq baru keluaq KTD..
posting semenanjung saja..

naiim baru selesai journey 3 negara..
pakistan, india & bangladesh..
pun baru selesai study di UTM..

mi & bot..
hehe..
depa dah kerja..

aku..
huhu..

Sunday, March 1, 2009

suku sakat makan makan..



haha..
hari nih..
kami suku sakat pegi makan pizza..
nana nak belanja..
aku ok saja..
sebenaqnya lima orang..



ni lah pizza kami makan..
pizza royal masala..
separuh nih..
aku sorang saja makan..
yang lagi satu..
depa depa ni la makan..