yang suka suka dengan suka suka..

Saturday, June 27, 2009

salahkah?..

hoho..
aku dah mati kutu kat rumah nih..
nak gerak pi mana mana pun malas..
jadi driver saja sekarang..
nak lepak dengan member member pun xdak masa..
hihi..
poyo poyo..

ok..
petang semalam a.k.a kelmarin a.k.a yesterday..
aku lepak dengan afiq a.k.a mat bard..
si bard nih tengah buat praktikal dekat hospital sultanah bahiyah..
budak degree nih wat lab practise la..
so..
kami pun cerita cerita la..
aku tanya macam nak practise?..
ada ok?..
melayu tolong melayu tak?..
hehe..
killer question tuh..
besa la..
aku pun belajaq dari pengalaman yang tak seberapa jugak..
tapi kita paham la..

orang kita nih..
by means orang melayu..
ada la sebilangan tuh..
memandang rendah dekat kita kita yang datang buat practikal nih..
kalau kita tanya..
dia akan jawab macam nih..
"ish benda macam nih pown xtau,
apa la yang ank belajaq nih.."
ish..
bersirap oren darah aku kalau dengaq orang cakap macam tuh..
nak saja aku jawab..
"kalau tau tak payah buat intern nih..
kerja terus.."
hehe..
tapi aku masih la ada adab lagi..
tapi kalau yang terlepas bawah sedar tuh..
sori ya..
maafin..

yalahkan..
budak budak yang buat intern nih..
bila dah diserapkan nanti..
rank kan lebih tinggi..
so..
mungkin..
aku cakap mungkin ya..
ini peluang mereka..
untuk tenyeh kami..
huhu..

macam mana korang rasa?
huhu..

durians..

hoho..
tadi aku pi tunggu durians kat dusun mi..
ya lah..
aku mana ada dusun..
tumpang dusun orang lakan..
punya la semangat nak tunggu..

kami pi tiga orang..
aku, mi dengan sepupu dia..
pukul 11 malam kami gerak pi dusun dia..
sampai dalam 12 tengah malam la..
dusun..
mak ai..
jauh dari jalan..
dekat jeniang tuh..
waaa..

jejak kaki saja..
aku dah rasa lain macam..
tapi xpa..
berani member member punya pasal..
dah kutip durians tuh..
syok la..
dapat banyak..
mana ingat seram seram nih..

tengah layan makan durian..
tiba tiba..
srek srek..
mi pun suluh la keliling..
xdak pa pown..
dia ajak balik..
aku cakap la..
tunggu dulu..
srek srek srek..
makin kuat lak bunyi nih..
kami pun turun la suluh bumbung..
tak dak pa pown..

pastuh..
xcakap banyak..
kumpul durians masuk dalam kereta sorong..
on da way nak pi kat kereta..
masa dok syok suluh suluh tuh..
pap..
ternampak lah kami..
semua buat diam saja..
cepat cepat..
kami blah..

huhu..
huhu..
kami dok xsampai sejam..
40 minit saja..
seram siot..

Wednesday, June 24, 2009

bloq pakatan komunis rupanya..PKR..hehe

la..
aku tengah syok syok surfing..
jumpa lak bloq nih..

http://matamin.blogspot.com

p/s
bukan jumpa..
ada orang tunjuk..
terima kasih dekat..
http://satriakebenaran.blogspot.com

http://matamin.blogspot.com

ada ka patut..
bloq komunis..
sialan tu..
korang baca la..
sumpah..
macam sampah..

sampah sampah bloq aku pown..
xla nak gadaikan negara..

ini..
bloq..
sampah..

http://matamin.blogspot.com/

eh..
apa dari yang aku paham la..

aku anti komunis..
xkira r apa orang kata pown..
pembela ka..
apa ka..
komunis musuh negara..
jangan sertai gerakan untuk membawa pulang chin peng..
hidup malaysia..

Tuesday, June 23, 2009

makan luaq bersama family ku..lagi?

hoho..
semalam dah makan kat luar..
harini pun makan kat luar gih..
malam nih kita makan nasik lemak..
haaa..
bukan sebarang nasik lemak..
nasi lemak nih..
antara yang top dekat kedah nih..
korang nak tau?..
nasik lemak dekat mana?..
dekat sini la..



NASI LEMAK HAJI ALI..
abah aku cakap..
dulu masa dia fanatik bola..
lepas habih game saja..
penuh..
orang kat sini..
arini pun kena beratuq panjang wo..
semata mata nak makan..



kari kepala ikan..
ayam berempah..
kuah campuq..

owh..
sapa sapa yang nak mai kedah nih..
makan la kat sini tau..

Monday, June 22, 2009

menyambut hari bapa style keluarga tuan haji ismail bin desa..

haha..
tajuk pun korang dah boleh tau kan..
family aku..
kami nih memang dah biasa buat makan makan beramai ramai nih..
macam dah jadi adat resam plak..
so sempena hari bapa nih..
abah aku telah plan baik punya..
untuk meraikan bapak dia la..
(aku pun macam meraikan abah aku jugak la)

dia pun contact la..
pak ngah aku yang tengah bercuti kat sini..
pak jang dengan famili yang dekat sungai petani..
pak cik chan dengan famili yang dekat guar..
mak dak yang dok dengan tok wan..
mak cik milah dengan famili yang dok dekat desa kamela..
pak lang aku dengan famili yang dok dekat simpang empat..
untuk menghadirkan diri ke..
THE RAINFOREST CAFE
ala..
tempat makan nih dekat dengan KMC..
orang kedah mesti tau apa tu KMC..

well..
sebagai organizer..
kami kena la sampai dulu..
order untuk semua..
lepas order tuh..
kena la tunggu semua orang sampai..
(yang nih yang leceh, hehe)
aku la kena jadi pengawal kat tepi jalan tuh..
tak patut betul..

bila semua dah sampai..
so bermulalah acara makan makan..


yang baju oren nih..pak ngah..
makan pak ngah..
tapi jangan lupa makan ubat lak esok..
nanti mak ngah balik..
dia pelik lak apasal pak ngah demam..
hihi..

apa yang kami makan?..
hoho..
cuzen aku..
nana mesti jeles gila kalau tau..
tapi memang nak bagitau pown..


kami makan steam boat..
di tepi sungai kedah..
hehe..
depan royal kedah club..
semperna..



nih..orang yang diraikan..
tuan haji ismail bin desa..
ayah kepada 11 orang anak..
bapak abah aku la..
dah banyak kali kami buat makan..
hehe..
xkira la..
hari merdeka ka..
fathers day ka..
even awal muharam pown kami sebat..
haha..



ish..
sapa la snap gambaq nih..
anak dengan bapak berebut steam boat..
mesti baby nih..
gambaq blur..

layan..

Sunday, June 21, 2009

selamat hari bapa...


saya..
mohd azrie bin ishak..
hehe..
ingin mengucapkan..
selamat hari bapa..
kepada..

Align Center
abahku..
ishak bin ismail..
haha..

biar semua blogger tahu..
siapa abahku..
haha..

peace..
sorry abah..

Thursday, June 18, 2009

mari usha paip..

ha..
hari ni..
aku nak tunjuk piping system dalam kapal aku..
nasib baik dua benda nih timbul..
kalau dok kat bawah platform..
xsuci dan bersih macam nih la..

mula mula piping untuk minyak..



yang warna nak brown-brown nih..
ada..
1 wing port/stbd tank
2 wing port/stbd tank
1 double bottom port/stbd
2 double bottom port/stbd
tambah day tank port/stbd..
semua ada 10 tank..
10 nih sikit saja..
kapal besaq lagi banyak..

lepas tuh piping fresh water ngan drill water..
yang warna biru nih..



korang nampak pam yang dekat tangga tuh?..
pam tu penting woo..
kena jaga dengan ikhlas..
haha..
DW nih..
lagi banyak tank..
ada..
fore peak..
1 double bottom port/stbd
2 double bottom port/stbd
3 wing port/stbd
4 center
5 aft port/stbd

FW senang..
3 jer,,
1 port/stbd
2 center..



Wednesday, June 17, 2009

hanya kau yang ku mahu tapi tidak mampu..


wah..
aku dah lama berminat dengan kereta mpv nih..
walaupun aku dah ada..
trettt..
pembetulan..
walaupun family aku dah ada satu buah mpv..
iaitu..
hyundai atos..



eh..
atos mpv ek?..
tapi dalam geran tulis mpv..
apa apa saja lah kan..

aku memang teringin sangat..
sangat sangat sangap dengan kereta nih..
hoho..
sangap bukan bahasa yang sesuai..
aku sangat berkenan..
ha..
sesuai kot..
sangat sangat berkenan dengan..
taaaaaaaadddddddddddddaaaaaaaaaaaa...



proton exora..
sebab apa aku berkenan?..
sebab..
buatan MALAYSIA..
puas hati?..


Tuesday, June 16, 2009

apa yang ada di ASB?..



haha..
penghubung yang penting diantara kapal dan daratan..
siang hari 5 ringgit..
malam hari 10 ringgit..
sehala ya..
sehala..



ini la..
kapal supply..
kapal besar pun xberani macam nih..
haha..
hari hari rolling bro..

that it for now..

Saturday, June 13, 2009

welcome to syorga dunia..labuan..

jejak saja kaki aku dekat airport labuan..
huh..
lapaq la..

haha..
aku terus call agent kat sini..
dia datang ambik..
bawa aku round labuan jap..



cayalah labuan..
nanti datang lagi..
hahahahaha..


semalam aku, tv dan family..

aku nih..
bukan lah kaki tengok tv..
tapi bila dah mula tengok tuh..
mesti tercangok la kat depan tv..
even makan pun boleh lupa da..

semalam,
lepas habih saja buletin utama..
ada la cerita tajuk 'NUR KASIH'..
baaaaaaaaaaaah..
tajuk..
aku tengok sikit saja dah mula menyampah..
alih alih..
family problem..
hm..
xdak cerita lain ka?..
plastik tul..

Friday, June 12, 2009

kejutan dari ustaz azizan..mb kedah darul aman..kepada penduduk simpang empat kedah..

huhu..
kepada..
ustaz azizan..
mb kedah..

kenapa buat laghu nih..
xkesian ka kat kami yang tinggai kat sini..

ada ka patut..
geng geng ustaz cakap tempat saya menetap nih..
dekat simpang empat nih..
depa rancang nak pindahkan tempat sembelih lembu pendek kat sini..
sampai hati ustaz..

saya pun xtau info banyak..
tadi..
saya terbeli sinar harian..
teruih hidup saya xbersinaq..
tempat kami ramai cina geng ustaz kata..
betul ka ustaz?..
tapi kenapa yang jadi yb kat sini orang melayu?..
ustaz lak tuh..
sama geng la dengan ustaz..

ustaz..
saya tau..
rumah ustaz tuh ramai orang melayu..
ala..
apa la sangat yang ada dekat sala tuh..
tak kan ustaz jeles dengan tempat tinggai saya..
yala..
kami dapat tempias bandaraya..

saya mintak la kat ustaz..
xpenah saya mintak pun dekat ustaz..
buat la kat kawasan yang ramai cina..
yang yb depa tuh cina..
bukit selambau ka..
ha..
kan kat situ india punya yb..
senang sikit ustaz..

saya x bau busuk..
saya senang..
ustaz tak kena kutuk..
ustaz menang..

ustaz menang..
kami pandang..
ustaz senang..
kami datang..

untuk ustaz azizan..
mb kedah darul aman..
kedah sejahtera 2010..

daripada..
mohd azrie ishak..
bakal pengundi 2013..

Thursday, June 11, 2009

sneak pic..huahua



layan dulu ya..

our journey to mylife start here..
KUALA LUMPUR - LABUAN

Aku kembali

Hm..
Dah lama aku tak suka suka menulis nih..
Haha..
Bukan tak dak idea..
Tapi tak dak masa..
Tak dak ketika..
Dan yang paling penting..
Tak dak computer..
Tak kan nak menaip kat handphone..
Tak rock la blogging..

Ok ok..
Dah smpai rumah ni..
Dah bayaq bil broadband..
Dah semua settle..

Tut tut..
Conn macam sial..