yang suka suka dengan suka suka..

Friday, August 21, 2009

lagu 1 malaysia pilihan suka suka..

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

SATU
by Shazzy & Shah Shamshiri
singer Tomok

Kau roda ku keretanya
Bersayap ke udara
Kau lengkap apa yang cela
Ku pula membantunya

Tak kenali beza warna
Sehati seangkasa
Di balik banyak budaya
Ternyata ia serupa

Satu jiwa dan satu cita
Satu rasa satu Malaysia
Satu bangsa dan satu cinta
Oh Oh Oh Oh Oh Oh

Kau dan ku sama sahaja
Nak maju terus mara
Terunggul di mata dunia
Itulah janji kita

Galaksi ku ada kamu
Kerana ia satu
Jangan pandang kisah lalu
Hidup kita dah baru

Kau dan ku sama sahaja
Nak maju terus mara
Terunggul di mata dunia
Itulah janji kita

Ku mahu kau ikut sama
Mengerti 'kan irama
Rentak ku rentak mu jua
Ayuhlah ikut serta

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

MALAYSIA SATU
by Audi Mok & Nurfatimah
singer Faizal Tahir

Ku teguh berdiri tiada lagi ragu atau gentar
Ku terus berani melangkah maju ke hadapan Satu impian nyawaku pertaruhkan

Genggaman tanganmu, semangatku terus membara janji ku pada mu, harapanmu ingin ku laksanakan

kau adalah ilham pada mereka yang ingin berjaya
Kau terus berjuang demi membawa perubahan satu impian oh berjuta harapan

Genggaman tanganmu, semangatku terus membara janji ku pada mu, harapanmu ingin ku laksanakan

Satu Malaysia,
kita inspirasi pada dunia Nama kan dijulang, kita menjadi kebanggaan Satu wawasan bersama bergandingan..

Genggaman tanganmu, semangatku terus membara janji ku pada mu, harapanmu ingin ku laksanakan

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

haha..
dua lagu nih..
sedap..
catchy..

sembang sembang di kedai kopi cuci kereta..

hoho..
aku punya ramai kawan..
dari masa aku rebina..
hingga ke zaman milo dan nescafe..

aku boleh sembang apa saja..
yang aku tau la..
yang xtau..
aku diam saja..
xkan wat pala pala nih..

dalam banyak banyak tajuk yang boleh sembang..
aku paling xsuka sembang pasal politik..
susah..
kita ada pandangan berbeza..
aku..
lain..
majoriti kawan aku..
sumpah sumpah la lain..

kalau bantah..
jadi lain..
tak bantah..
rasa xpuas hati..

susah la..
pening..

Thursday, August 20, 2009

apa perasaan anda jika..

tadi..
dalam 8 setengah malam..
aku kena la jadi driver yang x bertauliah..

atas high way..
ok kita maintain..
90 100..
sampai saja kat tol..
alamak que lak..
satu lorong ja bukak..
lagi satu ada bas rosak lak..
baik punya dia aim..
betul betul kat tol..

ok..
aku pun..
beratuq la dengan sabaqnya..
cakap kat mak aku..
jap gi..
mesti ada orang nak tunjuk cerdik..
nak masuk kat lorong yang tutup nih..

tup tup..
dia..
mai dah..
slow ja mai dari kiri..
cekap la konon..
ingat pandai la..
semua orang bodo..
dok line yang panjang..

ok..
bila dia dah perasan line tuh tutup..
muka selamber ja nak masuk balik..
dok kat depan lak tuh..
ish..
kalau depan aku..
sumpah aku suruh tunggu kat belakang..
biaq kami semua lepaih dulu..

lagi satu..
pas aku hantaq ja mak aku..
masuk balik high way..
cepat..
sesak kat AS utara saja..

so aku follow..
sampai saja kat tol..
akak..
eh..
akak ka cik jaga tol?..
nak sua la tiket kat kereta depan aku nih..
kereta nih terus ja xberenti..

aku dalam kereta dah gelak mampos..
sampai saja turn aku..
aku senyum ja..
hahahaha...

Thursday, August 13, 2009

hebatnya penangan untuk kembali ke kampus..

hah..
memang menyirap darah aku..
dia orang ingat tiket free ke..
bayaq pakai daun?..
ade sugar mummy kasik?..

senang senang je cakap..

Friday, August 7, 2009

so much to tell..yet so little to write..

hoho..
minggu yang agak best..
sedang kir kira nak balik ALAM..
hm..
ok r..

apa apa pun..
minggu nih..
aku tengok movie lagi..
GI Joe..
dengan..
Harry Potter and The Half Blood Prince..

GI Joe..
agak kurang umph..
bintang?..
3 dari 5 la..

Harry Potter..
never exceed expectation..
kira 2 setengah dari 5..
sebab?..
aku dah la layan buku..
so..
nak benda tuh di realkan la..

Saturday, August 1, 2009

selepas jumaat..hahahahahha

filem malaysia?..
apa barang..
haha..
itu mungkin untuk cerita lain..
tapi..
cerita yang aku tengok petang semalam..
pergh..
memang xrugi la..

tiket rm 9..
ayaq mineral rm 2..
kepuasan..
pergh..
masyuk..
best..
sampai keluaq panggung pun aku dok gelak gih..

korang tau aku tengok cerita apa?..
SETEM..



best..
xrugi tengok..
memang one malaysia lah..

aku bagi 4 dari 5 bintang..
hehe..

p/s..
aku jarang tengok filem tempatan..