yang suka suka dengan suka suka..

Tuesday, December 28, 2010

family gathering..

pergh..
letih letih..
turun jerantut..
family gathering with my cousin wedding..
quite 'fun'..




sepupu aku kawen..
so sementelah dia kat atas pelamin..
kipas nana kipas..



aku pun buang la masa..
tangkap tangkap gambaq..



tapi memandangkan dia naik pelamin malam..
maka banyak lagi lah gambaqnya..



tertiba lak budak pas PMR nih sama tinggi dengan aku..



the Ting tongs..



lepasan PMR..
tetiba aku rasa muda..
haha..



chicks..
haha..

siang dia buat majlis akad nikah..



kalau semua perasan..
depa tengah gelak..
sebab banyak gelak la dia akad nikah tiga kali..
*pengajaran*
jangan buat lawak masa nak akad nikah..

memandangkan agak ramai orang..
kami tangkap tangkap la gambaq dulu..



tangkap gambaq dengan pengapit pengatin..
pengapit lah sangat..



haha..
bosan tunggu nak makan..
lappaaaaqq..

waktu makan xkan nak tangkap gambaq lak kan..
so nih gambaq lepas makan la..



me, my aunts, my uncle, my mum and lastly my tokwan..

the gathering proceed to next stage..
next stop..
terengganu..

Thursday, December 16, 2010

aku dan masa lalu bertaut..

lama tak jumpa..



OMG..
i'm look dumb..
am i..
surely do in picture..



conclusion..
for doing nothing..
i gain something..



afiq, ruwaida and che kalsom a.k.a CK..
after intensive training from syafiq..
these girls manage to strike their way..
make me felt ashamed..


hoho..
hujung minggu yang agak best..

Monday, November 29, 2010

aku dah lulus COC..

huhu..
bangga bangga..
baru boleh panggil engineer..
thank you examiner..
syukur..

thank to all..


Thursday, November 11, 2010

berry chan???

hoho..
i'm outdated..
and i know that..
hehe..

sekarang ramai orang suka pakai smart phone nih..
exclusive doe..
ada tuh ada nih..
so..
kalau ada kelapangan tuh..
usha usha handphone nih mmg jadi habit yang aku kurang suka..
yala..
time aku ada duit..
xmau nak keluaq..
tang susah nih la ada iphone la..
blackberry la..
samsung galaxy la..
htc..

di sebabkan benda benda nih..
aku telah ditarbiah oleh nana supaya ada satu..
dia kata angkat blackberry la..
ada titik titik..
bila posting kat facebook..
ceh..
xup langsung..
di sebabkan dah beberapa bulan di tarbiah..
aku pun selalu jugak usha usha..
ada la yang ter tarik disebabkan menarik..
so dalam banyak banyak phone blackberry nih..
aku suka gak yang nih..

aku agak model nih lama dah..
xpun yang nih..


dua dua boleh bayaq bulan..
yang mana satu pilihan daku..

Monday, November 1, 2010

baru baru ini

hm..
sekarang banyak isu isu hangat..
isu kemalangan bas..
isu islamic fashion week..
isu proton inspira..hehe
isu pilihanraya..
isu menara 100tingkat la..
dan macam macam lagi..

semua isu nih menarik perhatian aku..
mana taknya..
isu negara beb..
aku rakyat malaysia kot..

ok..
pasal bas..
tak di nafikan..
bas bas kat malaysia nih..
pergh..
kalau ko drive kat hi way tuh..
bawak kancil ker..
atos ker macam aku nih..
baik baik la ketepi..
sekali dia lalu..
gegar kereta beb..
goncang..
hehe..

pat lima hari lepas..
aku naik bas..
AS - KT dan KT - AS..
terbaek r..
untuk mengelakan diri dari terkejut..
lebih baik tidoq..
dari aloq staq kul 9 30 pm..
nak tau pukul brapa sampai KT??..
pukul 5 30 am..
sg petani ke jeli 3 jam setengah..
3 jam setengah ya tuan tuan..
balik ke aloq staq lagi best..
kul 9 pm..
aloq staq pukul 4 30 am..
haha..
kul 3 45 am aku dah kat gurun..
haha..
anda ragu??
tak percaya..
cuba..
dijamin puas hati..

isu proton inspira..
ramai la orang cakap pasal proton nih..
proton copy paste lah..
proton xdak design lah..
even ada orang compar harga evo lancer dengan inspira..
kata mahal la..
produk negara kan kena murah..
hm..
susah nak puaskan hati orang nih..
tapi aku teringin sangat nak inspira nih..
boleh lawan lancer..

minggu nih aku akan jadi driver terlatih mak aku lagi..
abah aku busy..
dia nak ker galas..
xpa..
itu kerja dia..
aku xbanyak bunyik..
cuma aku tringin gak nak pi..
ambik pengalaman sebelum mengundi..
what it look like when election..
pilihan kita akan mewarnakan malaysia..
aku harap aku boleh mengundi next GE..
best plak follow bloq2 pilihan raya nih..
anyway goodluck for my dad..
hope they will win..
kelantanese is hard to predict..

masa persidangan budget hari tuh..
aku missed..
ralit dok usha FB...
main games kat FB..
besa la..
dah dok rumah..
ramai dok kata negara banyak hutang lah..
apa lah..
aku nak tau jugak..
betul ka x..
kena take note nih..
spending kena jaga..
bab menara tuh..
hm..
buatlah yg terbaek..
nak sokong pun rasa salah..
xsokong pun rasa salah..

cuma kurangkan lah konsert artis artis barat nih..
kalau ada pun..
just for non muslim..
yang muslim tuh xpayah la pi tengok..
baik tengok F1..
tengok EPL ker..
buat penat ja berimpit rimpit..
peluh orang lagi..
eeeeeuuuu..
padan muka dengan sapa yang muslim yang gedik nak pi tengok..

hoho..
panjang aku tulih..
wawawawa
hahahhaha

ok hiburan untuk minggu ini..


series yang aku nantikan di AXN..


hope they beat inter milan..


Monday, October 4, 2010

EPL BPL ape pekdahnye untuk aku..?

sejak aku jadi permastautin tetap kat rumah nih..
tv dah menjadi teman sejati..
dulu aku kurang nak layan bola nih..

sekarang..
semua games aku nak tengok..
replay pun layan..

dulu aku nih tau Man U ja..
sekarang dah kenal la sikit sikit..
kiranya kalau main game fifa ka pest ka..
semua mesti MU..

sekarang aku ada team baru..
Align Centre

bye bye Man U..


bye bye Chelsea..


so long Arsenal..


leave Liverpool..

Friday, September 24, 2010

daftar pemilih...sudahkah anda.???

haha..
intro siput..

sudah daftar kah anda..
aku ditanya semasa di dalam dorm..
ceh..
mentang mentang la aku lahir tahun 87..
depa semua 89..
depa buat penaya aku noh..
xpa xpa..

bila ingat ingat balik..
lawak pon ada..
yala..
kawan kawan yang dok ingatkan..
dah daftar belum..

so..
masa aku masih kat terengganu..
aku berkesempatan untuk daftar..
oooo..
senang rupanya nak daftar nih..
pi cakap saja..
'saya nak daftar SPR'..
makcik tuh dengan secara otomatiknya..
'dik, bak IC'
haha..
settle..
sambil makcik tuh dok tulih detail detail..
boleh sembang sembang..

hua hua hua..
'nanti check kat internet'..
'pas tiga bulan..
hah..
terbaeklah makcik..

pas nih..
nak pangkah yang mana r..
haha..

p/s
salinan tuh pas mana tah..

Tuesday, September 21, 2010

i'm lucky???



it has been three times..
my oral examination date has changed..

for the better or the worse..
i dont know..
maybe..
i should prepare..

no more goofing around..
lay back..
dreaming some more..
it will not take me some where..
except to failure..

that it..
i should study for my oral..

Friday, September 17, 2010

raya raya raya..

wa..
dah seminggu raya..
aku nak upload photo ja kali nih..

argh..
usha kat FB la..

Monday, September 6, 2010

slurpee

hoho..
counting the days before aidil fitri..
today i received a sms from syahnat..
saying that my oral exam will be done early..

ye ye la syahnat nih..
so i check with the mardep website..
key in my name..

wow..
it is true..
my application is on 24th sept..
the new date..
15th sept..

OMG...
what should i do..
what should i do..
haha..

Saturday, September 4, 2010

i'm free..

haha..
now i'm free..

but..
leaving education is..
what should i say..
emptiness?..
hm..

macam benda yang kita xsuka..
tapi buat hari hari..
dah jadi habit..
feeling like i have lost something..

now..
would like to aim for the oral..
i want to pass so badly..

Thursday, August 26, 2010

a week before final..




it has been three years..
from..
up and down..
to..
one two one two..

now..
we will be departed to our new journey..

will be remembered..
always..
the memories..


Saturday, August 21, 2010

study week..

study study..

study week..

today morning..

like always..
i woke up around 9..
but today..

i heard someone shouting..
fall in by class..
3 times..

kept me thinking..
who the hell want us to fall in..
is there any emergency..

well..
i know they lock the side entrance..
so..
jump off from my bed..

now..
all i can see is a group of new intake have come..
my juniors..
hahhaa..

they will taste what ALAM is all about..

because ALAM is..
Indah Khabar Dari Rupa..
the cascade control who is out of controll..

p/s
cant wait for this evening berbuka..
must be havoc..
hehe..

Friday, August 13, 2010

selamat menyambut puasa..

alhamdulillah..
ramadan datang lagi..
dapat lagi..
puasa..
syukur..

Wednesday, August 4, 2010

panas sejuk malam menggelepar..haha..

seminggu dah nak habih..
aku ada beberapa buah buku lagi nak settle..

ada lagi 3 assignment nak tutup..
satu assessment nak jalan..

seminggu nak wrap up all..
seminggu nak touch up notes..
seminggu nak present..
seminggu exam..

argh..
merepek!!!!!

Sunday, August 1, 2010

august..

ogos dah menjelma..
hoho..
dah nak habis..
sudah nak final..
study masih malas..

Thursday, July 22, 2010

mencari konklusi..

hiap..

minggu nih dah dua tiga kali aku post..
melangkaui norma norma hidup dah nih..
selalunya aku malas nak tulis..
nak tulis tentang apa pun xtau..

aku ingat kena pilih la satu topik..
tapi topik apa???
DotA??

apa itu DotA?..
DotA nih game..
yang sangat sesuai di main beramai ramai..
terbahagi kepada dua kumpulan..
ada banyak hero..
pilih sekor..
kawal..
bunuh hero lain..
beli weapon..
ammor..
kasut..
make yourselves beyond godlike..

uhmm..
aku agak suka jugak main DotA nih..
selalu jugak la main..
budak kelas aku memang kaki game nih..
game nih kitaorang panggil..
Dunia Orang Takde Awek..
dan..
satu yang khas untuk Muski..
Dunia Orang Takut Awek..
hahaha..

tapi sekarang..
budak budak nih dah advance..
diaorang main Garene..
world la sikit..
lawan budak europe ka..
mana mana saja..

aku..
bila nak main?..
malas la aku main online..
LAN pun dah cukup..



sebahagian hero hero DotA..

Tuesday, July 20, 2010

my flow chart..

waaacha..

semangat wing chun sikit..
hari ini hari selasa..
terengganu cuti..
TERBAEK..
cuti apa check lah sendiri..
cuti aku layan saja..
selepas ini..
aku kena ready untuk..

august..
final exam..

september..
prep oral..
oral with marine department..

october..
would like to go on board..

january 2011..
grad..

february 2011..
would like to go on board as engineer..

march 2011..
hopefully travel half of the world..

april 2011..
still on board..
and going strong..

may 2011..
able to pay my first home down payment..

june 2011..
start saving..

july 2011..
?????

until june 2011..

Friday, July 9, 2010

final untuk dapatkan bintang..

heh..
piala dunia dah makin nak settle..
dan team yang least preferable jugak yang masuk finale..

xpa xpa..
biasa la menag kalah..
adat..
ini bukan ayat dari orang yang kecewa..
tapi aku hampa..

tapi yang penting..
italy tetap xmasuk 16..
france balik awal..
brazil kongsi flight dengan argentina..
uruguay pencuri..
ghana yang dianaiyai..

aku xdak mood nak tengok final..
buat apa nak tengok team yang baru nak dapat bintang..
aku akan tengok 3rd place..
ich german..
ich for you forever..

Saturday, July 3, 2010

kalah jua brazil akhirnya..

hahahahahahahahahahahaha..
gelak bagi besar sikit..
hahaha..

gergasi bola sepak kecundang jua..
dihentam oranje..
biar la..
orang kata own goal ka..
apa ka..
menang tetap menang..

kemenangan Netherlands nih..
dah tutupkan mulut peminat brazil..
geng geng brazil di ALAM dah diam..

aim untuk malam nih..
shut the hell up for Argentina..
German raise to glory..

Monday, June 28, 2010

semalam yang meriah..

semalam aku turut layan bola..
england german..
hehe..
masa aku turun..
german dah lead..
satu kosong..

saja nak turun..
team pilihan dah kalah..
so aku turun buat kacau la..
aku dok dengan budak budak team german..

pergh..
game memang best..
england memang malang r..
hehe..

tapi yang best..
german main counter attack je..
england perit..
kami jerit..

one more one more..
goooooal..

Friday, June 25, 2010

aku dan blogku kini..

hehe..
selamat bertemu lagi di dalam bloq aku..
sekarang semua orang dah busy..
tengok bola..
world cup fever..
aku pun dah kena sama..
sampai selsema..
hehe..
tapi aku xtengok live..
aku layan telex macth ja..
ala..
yang dekat fifa.com tuh..
malas la aku nak pi sorak sorak kat dalam bilik tv..
lepak atas katil lagi masyhuk..

semua ada team masing masing..
underdog la..
favorite la..
so aku pilih la satu..
dan pilihan aku adalah korea selatan..
apasal korea selatan???
sebab dia orang wakil asia yang layak ke top 4..
ke top 4 ya tuan tuan..
tapi tuh tahun 2002 la..
team nih dah buka mata aku..
yang pasukan Europe dengan America Latin nih bukan bagoos mana pun..
so start dari situ aku sokong..
so memandangkan korea selatan dah lepas grouping..
aku ucapkan tahniah..
dan selamat ke top 8..
serta berupaya melangkah ke top 4..
mudah mudahan ke final..
insya allah..

dan pada defending champion..
Italy..
bye bye loser..
and not to be forgotten..
france..
bawak banyak lagi kuda kuda tuamu ke Piala Dunia..
dan yang bakal pulang..
Spain..
hehe..
xtentu lagi nih..
tapi kalau betul..
maka akan keluar paper esok hari..
pelajar ALAM bunuh diri beramai ramai..
hehe..

so long..

Thursday, June 3, 2010

aku dan cutiku..

aku start cuti hari khamis minggu lepas..
kira naik bas rabu malam..
sampai AloQ SetaQ tercHinta pagi khamis la..
dalam pukul 5 la lebih kurang..

hari khamis memang aku xbuat apap apa..
member member aku dah pesan..
kalau balik bagitau la..
hm..
aku dah tengah malas..
memang malas la..
so..
aku ambik time la..
lepak kaw kaw punya kat rumah..

hari ahad baru aku call afiq..
hari isnin dia mesej aku..
dia kata bosan dok rumah..
dia ajak aku tengok wayang..
aku set saja..
nama pun xbuat apa apa..

so..
bergerak la kami pi AS Mall..
yang nih la wayang yang paling dekat dengan rumah aku..
kami pun rancang nak tengok movie apa..
so kami tengok la cerita nih..

**SHREK**
best wo..
lwak gila..
keldai kahwin dengan naga..
dapat anak keldai boleh terbang semua cukup..
hebat r kiranya..
animasi memang aku suka..
buat hilang tension..

lepas tengok cerita SHREK..
sambung dengan cerita..

**PRINCE OF PERSIA**
ni cerita yang banyak aksi..
lompat sana sini..
sapa pernah main games dia..
memang cekap r..
kalau games tajuk dia..
prince of persia & the forgotten sand..
kalau xsilap la..

ha..
dan yang paling latest skali..

**LAGENDA BUDAK SETAN**
cerita melayu..
dari novel diadaptasikan..
jalan cerita best..
cuma..
agak pelik la..
sebab dalam movie tuh..
xdak orang guna handphone..
tapi ada DSLR..
kasyah pi tempat xdak elektrik..
tapi bawak DSLR..
boleh printing gambaq ayu lagi..
aku tau la ni adaptasi dari tahun dulu dulu..
haha..
lisa dengan farid memang masyhuk..
tambah fazura..
memang masyhuk habis r..

aku suka tengok movie..
allalalalalallalalalalalallalalala

Friday, May 14, 2010

Aku..dan mereka..

Alo..
Selamat semua..
Tangan aku ketagih gila nak menaip kat sini..
Hehe..
Macam ada orang baca saja..

Ok..
Sejak dua bulan ni..
Hubungan aku dengan dunia maya ni..
Boleh di katakan terputus la..
Tidak ada jaluq lebaq.. Tidak ada life..

Kadang kadang aku pikir..
Bila aku nak pinjam broadband orang..
Semua orang nak guna..
Nak bagi pun susah..
Macam macam ayat yang keluaq..
Owh..
Macam ni rupanya..
Hidup ni..
Bila kita senang..
Orang memang suka mintak tolong..
Bila kita dah agak kurang senang..
Orang memang susah nak tolong..

Aku kadang kadang tuh agak sentap la jugak..
What the F..
Masa guna broadband aku..
Aku tak penah nak charge..
Apatah lagi marah..
Lain la kalau download benda..
Memang la pantang..
Ni..
Aku nak kena bayaq la plak..
Banyak bunyi betul..

Dunia dunia..

Friday, April 23, 2010

2000 hingga 2002..i still remember..

huhuhuhu..
dah brapa lama aku blah dari bukhary..
1..
2..
3..
tahun..
hm..
aku blah pas PMR..
aku PMR tahun 2002..
2010 tolak 2002 sama dengan..
8 tahun lebih kurang..

bukhary..
banyak kenangan aku kat situ..
dari aku form 1 sampai form 3..
banyak gak classmate aku yang aku dok ingat lagi..
depa ingat kat aku ka dak..
yang tuh no dua..

masa tuh..
nak pi sekolah kena naik bas..
kul 11 setengah bas dah mai..
aku sekolah petang masa form 1 dengan form 2..
balik dari sekolah..
sampai rumah ngam ngam pukul 7 setengah..
jauh kot aloq staq dengan simpang empat..
bas tuh pusing banyak sekolah lagi..

dekat bukhary aku blajaq dalam aliran agama..
hehe..
aku pun cuak jugak masa first time masuk sana..
dalam otak duk pikiaq..
jadi ustaz la aku pasni..
alahai..

seminggu aku masuk..
aku dah ada geng..
hehe..
ada jugak member member sekolah rendah aku kat bukhary..
tapi depa kelas lain..
aku tah macam na bleh lepas masuk aliran agama plak..
aku pun xtau..
member aku banyak masuk aliran khas..
damn kataku ketika itu..

hohohohohoho..
nanti sambung bila rasa nak sambung..
kalau aku tulis banyak banyak..
nanti aku sendiri yang boring..

hehe..
i still remembered those glory days..

Saturday, April 17, 2010

minggu minggu yang berlalu pergi..

hehe..
ayat macam sedih saja..
siang malam siang malam..
dah sebulan lebih aku dalam sems 6..

april pun dah separuh jalan..
dah nak may..
satu haribulan aku ingat nak balik rumah kejap..

masa belajaq la best balik rumah..
masa kerja nanti..
dok terperap atas kapal saja..
mana boleh balik sat sat..
buat captain kick aku saja..

tiket xbeli lagi..
duit dah takdak..
macam na nak balik nih..
solution?..

Wednesday, April 14, 2010

cinta beralih arah..

dulu..
aku pernah bersama dia..
selama beberapa ketika..
namun takdir tidak panjang..
kelalaianku..
membuatkan kami terpaksa berpisah..

kini..
aku telah menemui cintaku yang baru..
mungkin ia untukku..
tiada siapa yang tahu..

kenangku dalam bil mu..
hehe

cinta aku yang lama...


cinta aku kini..

Saturday, April 3, 2010

mingguku yang ketiga di ALAM..

aku dah xtau apa nak tulis..
minggu ketiga banyak benda jadi..
member aku dibuang dari akademi..
ketua pelajar letak jawatan beramai ramai..

banyak benda jadi..
aku rasa something wrong kat sini..
bila local student buat masalah..
terus tribunal..
bila 'international' buat masalah..
korang agak lah sendiri..


Friday, March 26, 2010

minggu no 2..

aku xbanyak nak crita..
gambaq pun xbanyak mana..
besa la..

pemalas..

ok..
minggu lepas..
kami satu kelas kena buat grouping..
segroup 4 orang..

28 orang bahagi 4..
dapat..
7 group..
ok..

aku satu group dengan..
mus..
tanker..
gong..

secara kasaq nya..
group aku nih ok r..
hehe..
xkan la xok lak..

untuk final sems nih..
kami kena design satu benda..
bab bab design nih yang xbest nih..
kena brainstroming lah..
analysis lah..
testing..

so..

kita tunggu apa kesudahannya di minggu hadapan..

Friday, March 19, 2010

seminggu di alam dikala sems enam..

diam xdiam..(diam la sangat)
dah masuk last sems aku kat alam..(WTF)
sems nih banyak subjek study..
ada EKM..(lukman - adoyai)
ada EKS..(sinha - errr)
ada EKG..(rahman - alamak ai azrie, malang la ko)
ada macam macam..

huh huh bak kata malol..
result sems lima dah nak keluaq nih..
doa doa aku dapat elok..
walau pun dah habih usaha..(boleh lagi cuma malas dengan banyak main)



masa minggu first sems 5..

Thursday, March 11, 2010

Tidak...

Cuti aku sudah ke penghujung..
Ahad ini mula kelas..
Esok pagi gerak ke kelantan..
Tiket ke terengganu habis..
Uh..
Cuti..

Monday, March 1, 2010

Mac the first

Hoho..
Berjaya jugak aku..
Nak update blog..

Broadband aku kena block..
Besa la overbudget..
Ingat nak bayaq bill..
Tapi aku pi enjoy kat genting..
Haha..

Ha..
Aku final sems dah pas ni..
Xsabaq rasa nak abih study..
Pastu kita aku belayaq..
Yahoo..

Wednesday, February 3, 2010

perit di hari rabu..

aku masuk exam hall dengan semangat yang berkobar kobar..
you have two hour to answer four questions out of six..

soalan pertama..

skip..

soalan kedua..

sir,..
i want rough paper..

soalan ketiga..

after lah..

soalan keempat..

sir,..
can i have another one?..

soalan kelima..

hm..
boleh la..

soalan keenam..

argh..
back to question three..
have an hour remaining..
damn..
damn..

Sunday, January 31, 2010

exam week yang perit..

heh..
minggu exam sudah bermula..
sediakah aku?..
teng teng teng...
study..
boleh la...
jawab boleh la..
result..
ha..
yang nih kena tunggu sems depan la..
haha..

aku baru saja settle paper electrotech..
terbaek r paper nih..
member aku la yang kata..
aku kata sangat sangat tidak paham dengan soalan..
besalah..
melayu salahkan keadaan..

esok..
engineering drawing..
paper nih agak..
well..
aku kan budak teknik..
pikir sendiri la yob..

lusa..
electronic dengan intro to management..
carried mark aku lepas..
kira ok la..

rabu..
applied mech..
oh..
damn..
petang nih kena study..

khamis..the last day..
NASC..
heh?..
naval architecture and ship construction..
heh..
kaw tim baek punya..

pas tu..
course modular for two weeks..
then..
home i'm back..
yeah..

Tuesday, January 12, 2010

banyak lak projek work akhir akhir sems nih..

huhuhuhuhuhuhuhuhuuhuu..
malas...
applied mech..
lab..

argh..
tension2..

Tuesday, January 5, 2010

What the f...

New year..
New post..

Everything is new..
Pada minggu pertama ini..(bahasa yang asli..)
Banyak benda dah jadi kat aku..
Adapter laptop aku rosak..
Jam aku putus..
Duit hilang..
Nasib nasib..