yang suka suka dengan suka suka..

Monday, June 28, 2010

semalam yang meriah..

semalam aku turut layan bola..
england german..
hehe..
masa aku turun..
german dah lead..
satu kosong..

saja nak turun..
team pilihan dah kalah..
so aku turun buat kacau la..
aku dok dengan budak budak team german..

pergh..
game memang best..
england memang malang r..
hehe..

tapi yang best..
german main counter attack je..
england perit..
kami jerit..

one more one more..
goooooal..

Friday, June 25, 2010

aku dan blogku kini..

hehe..
selamat bertemu lagi di dalam bloq aku..
sekarang semua orang dah busy..
tengok bola..
world cup fever..
aku pun dah kena sama..
sampai selsema..
hehe..
tapi aku xtengok live..
aku layan telex macth ja..
ala..
yang dekat fifa.com tuh..
malas la aku nak pi sorak sorak kat dalam bilik tv..
lepak atas katil lagi masyhuk..

semua ada team masing masing..
underdog la..
favorite la..
so aku pilih la satu..
dan pilihan aku adalah korea selatan..
apasal korea selatan???
sebab dia orang wakil asia yang layak ke top 4..
ke top 4 ya tuan tuan..
tapi tuh tahun 2002 la..
team nih dah buka mata aku..
yang pasukan Europe dengan America Latin nih bukan bagoos mana pun..
so start dari situ aku sokong..
so memandangkan korea selatan dah lepas grouping..
aku ucapkan tahniah..
dan selamat ke top 8..
serta berupaya melangkah ke top 4..
mudah mudahan ke final..
insya allah..

dan pada defending champion..
Italy..
bye bye loser..
and not to be forgotten..
france..
bawak banyak lagi kuda kuda tuamu ke Piala Dunia..
dan yang bakal pulang..
Spain..
hehe..
xtentu lagi nih..
tapi kalau betul..
maka akan keluar paper esok hari..
pelajar ALAM bunuh diri beramai ramai..
hehe..

so long..

Thursday, June 3, 2010

aku dan cutiku..

aku start cuti hari khamis minggu lepas..
kira naik bas rabu malam..
sampai AloQ SetaQ tercHinta pagi khamis la..
dalam pukul 5 la lebih kurang..

hari khamis memang aku xbuat apap apa..
member member aku dah pesan..
kalau balik bagitau la..
hm..
aku dah tengah malas..
memang malas la..
so..
aku ambik time la..
lepak kaw kaw punya kat rumah..

hari ahad baru aku call afiq..
hari isnin dia mesej aku..
dia kata bosan dok rumah..
dia ajak aku tengok wayang..
aku set saja..
nama pun xbuat apa apa..

so..
bergerak la kami pi AS Mall..
yang nih la wayang yang paling dekat dengan rumah aku..
kami pun rancang nak tengok movie apa..
so kami tengok la cerita nih..

**SHREK**
best wo..
lwak gila..
keldai kahwin dengan naga..
dapat anak keldai boleh terbang semua cukup..
hebat r kiranya..
animasi memang aku suka..
buat hilang tension..

lepas tengok cerita SHREK..
sambung dengan cerita..

**PRINCE OF PERSIA**
ni cerita yang banyak aksi..
lompat sana sini..
sapa pernah main games dia..
memang cekap r..
kalau games tajuk dia..
prince of persia & the forgotten sand..
kalau xsilap la..

ha..
dan yang paling latest skali..

**LAGENDA BUDAK SETAN**
cerita melayu..
dari novel diadaptasikan..
jalan cerita best..
cuma..
agak pelik la..
sebab dalam movie tuh..
xdak orang guna handphone..
tapi ada DSLR..
kasyah pi tempat xdak elektrik..
tapi bawak DSLR..
boleh printing gambaq ayu lagi..
aku tau la ni adaptasi dari tahun dulu dulu..
haha..
lisa dengan farid memang masyhuk..
tambah fazura..
memang masyhuk habis r..

aku suka tengok movie..
allalalalalallalalalalalallalalala