yang suka suka dengan suka suka..

Monday, October 24, 2011

i seen..

too many well known people died this weekend..
a reminder..
death can occur at any time given..
not ours to choose..
sooner or later..

catch phrase i always heard..
hidup itu insyaallah..
mati itu pasti..

...


Tuesday, October 18, 2011

nirvana..

songs that you should listen for..

Smells Like Teen Spirit

Load up on guns
Bring your friends
Its fun to lose
And to pretend
She's overboard
Myself assured
I know I know
A dirty word

Hello (x 16)

With the lights out its less dangerous
Here we are now
Entertain us
I feel stupid and contagious
Here we are now
Entertain us
A mulatto
An albino
A mosquito
My libido
Yea

I'm worse at what I do best
And for this gift I feel blessed
Our little group has always been
And always will until the end

Hello (x 16)

With the lights out its less dangerous
Here we are now
Entertain us
I feel stupid and contagious
Here we are now
Entertain us
A mulatto
An albino
A mosquito
My libido
Yea

And I forget
Just what it takes
And yet I guess it makes me smile
I found it hard
Its hard to find
Oh well, whatever, nevermind

Hello (x 16)

With the lights out its less dangerous
Here we are now
Entertain us
I feel stupid and contagious
Here we are now
Entertain us
A mulatto
An albino
A mosquito
My libido
Yea

(boleh gegaq kereta kalau lagu nih airing)

Come As You Are

Come as you are,
as you were,
As I want you to be
As a friend,
As a friend,
As an old enemy
Take your time, hurry up
.The choice is ours, don't be late
Take a rest, as a friend, As an old memoria
Memoria
Memoria
Memoria

Come doused in mud, soaked in bleach
As I want you to be
As a trend,as a friend As an old memoria
Memoria
Memoria
Memoria

And I swear that I don't have a gun
No, I don't have a gun
No, I don't have a gun


Memoria, Memoria
Memoria, Memoria

And I swear that I don't have a gun
No, I don't have a gun
No, I don't have a gun
No, I don't have a gun
No, I don't have a gun
No, I don't have a gun
Memoria, Memoria

(yuna ada buat cover version - mantap- )

The Man Who Sold The World

We passed upon the stairs,
We spoke of was and when
Although I wasnt there
He said I was his friend
Which came as a surprise
I spoke into his eyes, I thought you died alone
A long long time ago

Oh no, not me,
We never lost control,
Youre face to face,
With the man who sold the world

I laughed and shook his hand,
I made my way back home,
I searched for form and land,
Years and years I roamed,
I gazed a gazely stare,
We walked a million hills, I must have died alone,
A long long time ago.

Who knows, not me,
I never lost control,
Youre face, to face,
With the man who sold the world.

(lagu member member aku dok jamming - layan jela-)

tiga lagu nih aku akan repeat sampai bosan..

Wednesday, September 21, 2011

i am..

bored..
that it..

Tuesday, September 13, 2011

kenapa??

orang selalu tanya kenapa mak aku panggil aku adik..
sedangkan aku anak tunggal..

pergh..
kalau nak explain pun aku takut semua xcaya lak..

kisahnya begini..
pada suatu ketika dahulu..

ok..
mak long aku ada 10 orang anak..
anak dia yang last gap 3 bulan ja dengan aku..
so anak dia yang lain..
semua panggil aku adik..

yang nih stop story yang aku boleh bagi..
sekian..

Wednesday, August 17, 2011

kegiatan yang sangat giat..

demi memenuhi masa lapang aku yang umpana lapangan golf ini..
dalam bulan ramadhan yang mulia..
tika orang lebih suka..
beli baju raya..
beli kasut raya..
beli pekakasan raya..
eh lupa lak nak mention..
tengah orang sibuk mengiatkan amalan..
membaca Al-Quran..
sembahyang Terawih..
membayar zakat fitrah..
berjual beli di bazaar..

aku meyakinkan diri untuk create..
create satu list lagu raya..
yang bagi aku sedap didengar..
dan rasa nak kongsi bagi orang lain dengar sama..

ops..
sebelum orang kata lagu aku tak up to date..
ingin aku tekankan di sini..
lagu raya baru "SUCKS"
xdak jiwa..
penghayatan..

owh ok..
tulis anjang panjang pun tak guna..
bukan ada sangat orang nak baca..
so this is it..
the list of raya songs compile by me..

aishah - pulanglah
m. nasir - satu hari di hari raya
rafeah buang - bila takbir menjelma
amy mastura - setahun sekali
azlina aziz - indahnya beraya di desa
rahimah rahim - selamat hari raya
s. jibeng - musafir di aidilfitri
sudirman - dari jauh ku pohon maaf
p. ramlee - dendang perantau
aman syah - kepulangan yang dinanti
khairil johari johar - sepasang kurung biru
ahmad jais - satu syawal
sanisah huri - bersabarlah sayang
faridah joned - selamat hari raya
noorkumalasari - pulang di hari raya
dj dave - menjelang hari raya
uji rashid& hail amir - seloka hari raya
sanisah huri - aidilfitri
junaidah m amin - suasana riang di hari raya
feminin - kurniaan di hari raya
black dog bone - cahaya aidilfitri
anuar & ellina - suasana hari raya
dayang ku intan - senandung hari raya untukmu
ramlah ram - hari raya hari bahagia
m. nasir - salam dunia
sharifah aini - nostalgia aidilfitri
ahmad jais - selamat hari raya
p. ramlee - suara takbir
jay jay - hari raya bahagia
sudirman - selamat hari raya
sudirman - balik kampung
mamat exist - ku pohon restu ayah bonda
saloma - selamat hari raya

ok..
lagu nih xdak susunan..
just randomly..

owh retro song always!!

Monday, August 8, 2011

dunia tanpa sempadan..

untung jadi budak sekolah zaman sekarang..
laptop dapat semua benda dapat..

sekarang banyak member aku post benda macam nih kat FB..

" When I was a kid, I didn't have a laptop, an iPod, a Blackberry, an iPhones, a PSP, a Nintendo Wii, a PS3, an iPad or even a Galaxy Tab. I played outside with my friends, bruised my knees, made up stories and played hide and seek. I ate what my mom made. I would think twice before I said "no" to my parents. Life wasn't hard, it was good and I survived. Kids these days are SPOILED. "

bila aku pikir pikir balik..
betul jugak..
dulu pukul lima ja..
dah start keluaq rumah..
main bola..
kayuh basikal pusing taman..
paling lekeh pun guna raket tangkap pepatung..
aku siap namakan lagi pepatung tuh..
yang kaler hijau..
nih pepatung tentera..
yang kaler biru..
nih polis nih..
yang kaler merah..
aiseh bomba pun patung nih ada..

it was fun back then..
now if I ever ask my cousin..
to play like those old days..
are they willing to join me..

masa merubah keadaan..

Sunday, August 7, 2011

Andaiku Tahu kau Kekasih Gelapku yang Tercipta Untukku..

tajuk lagu ungu nih smart gila..
aku siap boleh sambung sambung lagi..

dalam banyak banyak group dari seberang..(aku xkata indon ok)
aku memang layan ungu..
lagu dia sedap didengaq..

ok..
dalam playlist aku ada lagu nih ja..
nih aku kena dengaq ikut turutan..

-andaiku tahu-
-kekasih gelapku-
-tercipta untukku-

trilogy ungu..
haha

tapi tercipta untukku..
aku layan yang ada rossa..

Andaiku Tahu kau Kekasih Gelapku yang Tercipta Untukku..

Friday, August 5, 2011

k-pop melanda mohdazrieishak!!! ini serius...

ok..
erm macam slalu ja start dengan ok..

hm..
sejak mak aku pasang astro byond nih..
aku jarang miss tengok Sone HD..(es one HD)
sebab aku geram..
semua cerita latest yang aku rasa macam best..
dan tengah download..
dah screening kat sini..

bila dah layan k-pop nih..
wah macam dah boleh cakap korea la plak..
sikit sikit..(yaggan)

ok..
here a bit of list of korean that i've watch lately..

runningman...

lawak gila kentang punya..
seriously fun to watch alone..
why??..
coz i laugh non stop..

city hunter..

sebab aku tengah download buat stok..
lagipun ada subs la kat tv..
xyah susah susah..
dah abih download baru susah susah nak cari..

strong heart..

tah apa yang best aku pun xtau..
tapi aku layan jer..

lagu korea nih layan jugak..
nih salah satu lagu yang dok aku layan hari hari..



ok..

Thursday, August 4, 2011

revisted ALAM..

ok..
bulan posa nih tahun yang pertama aku start first day puasa kat rumah..
nampak macam tipu saja..

tiga empat tahun lepas..
aku start posa kat peratauan..
2007 - ALAM (sems 1 - juniority)
2008 - NATUNA (mv setia emas)
2009 - ALAM (sems 5)
2010 - ALAM (exam final sems 6)

ok semua empat tahun..

so mai kita tengok apa yang ada kat sana..
waktu berbuka..


ada kuih sikit..


kadang kadang ada barley..


aku tak sure nih apa..


tomyam..kuih macam macam la hari hari..

Monday, July 11, 2011

buah nanas pun tak salah..

hm..
tetiba ja ada idea nak merapu..

family nih macam pokok yang berbuah..
ada yang berbuah banyak..
ada yang hanya berbuah sebiji ja..

kalau yang berbuah banyak tuh..
ada kemungkinan..
ada buah yang manis semua..
enak dimakan..
dan..
ada juga kemungkinan..
yang tak semua buah manis..
ada yang masam..
ada yang jatuh dulu sebelum masak..
variety buah berbeza...
macam la family..

tengok kat luaq..
buah semua nampak elok..
bila dah beli..
dah pegang..
la..
celup dengan lilin pun ada..
rupanya lembek..
dah buruk kat dalam..

macam aku nih..
boleh di ketegorikan sebagai buah nanas r..
sebab apa buah nanas??
because i am the only child of my parent..
kenapa nak malukan..
kita dah di takdirkan tuhan..

kalau nanas nih masam..
masam lah ia..
kalau nanas nih manis..
manis lah ia..
xkan ada buah yang separuh manis dan separuh lagi masam..


Sunday, July 10, 2011

agak kecewa..

bila melayu..
diperalat..
dibodohi..
memperbodohkan diri..

if you want to change the government..
change it we the general election time come..
make sure you register as voter..

action speak louder than words..
register..


Sunday, June 26, 2011

lost in connection..

two days of fun and laughter..
we swim..
we sing..

we was here..

Thursday, June 23, 2011

my hooooo...

aku bukan buleh jumpa mainan..
aku akan main ja..
aku kira apa kan..

bila aku main jadi macam nih r..


Sunday, June 19, 2011

selamat..

sabtu yang lalu..
pepagi lagi ada suami orang kacau gua tidur..
"jadi pengapit aku hari nih"
gua dengan mamai ja relax ja jawab..
"ok der"..
pastuh dia balas..
"pakai baju melayu kaler purple dengan sampin sekali"..
gua pun balas..
"pukul brapa der??"..
agak beberapa ketika kemudian..
"pukul satu..jumpa depan rumah pengantin"..

apa lagi..
bangun saja terus bukak almari abah..
ada ka kaler purple nih..
pergh nasib baek ade der..

cari sampin plak..
kaler hitam..
kaler hijau..
eh kaler putih pun ader..
ok cari lagi..
wah ade kaler purple..
ok satu set..

mandi la apa gi..
majlis orang kot..
xleh lambat..

hehe..
gambar sikit..


panas siot hari tuh..
gua dah la kaki dok rumah jer..
panas sikit dah peluh peluh..
tambah tak hensem..


Saturday, June 18, 2011

wayang..

kalau ikutkan hati..
mau tiap tiap minggu aku tengok wayang..
tapi hidup nih bukan kena ikutkan hati..
kena ikut poket..
kena ikut masa..

waktu waktu summer nih la movie semua sedap sedap..
Jun saja ada..
Green Lantern..
Transformers..
KL Gangsters..
Xmen..
Super 8..
adoi..
mau punah ranah poket nih..

makin kaya la tokey..

Thursday, June 16, 2011

there was..

there was an era called hip hop..
-Too Phat



there was an era called underground music..
-ACAB



there was an era called nasyid..
-Raihan



there was an era called hindi music..
-seriously?? hehe



there was an era called korean wave..
-winter sonata



there was an era called rosyam nor..
-KL Menjerit, bla bla bla..(he did won the most popular award also)



there was an era called schooling..
-'white' uniform



and i trying to relive most of that era now..
haha..
minus the schooling era..
the hindi era..

p/s..
sudah kena hentam sebab tak tau lagu baru..

Thursday, June 9, 2011

malek dengan jai gaduh.. dragon dapat power.. sama lah malaysia..



hari ini..
saya tengok wayang..
wayang cerita melayu..
tajuk KL Gangsters..

tapi saya masuk lewat..
wayang start pukul empat dua puloh..
empat empat puloh petang baru saya masuk..
bukan apa..
tunggu kawan sampai lewat sangat..

cerita KL Gangsters..
jalan cerita menarik..
ada aaron..
ada adi..
ada zizan..
ada jikan..
ada syamsul..
cerita dia ada iras iras..
samseng hong kong..
Young and Dangerous..

cerita nih bawak maksud tersirat sikit..
tengok bukan sekadar hiburan..
berkaitan negara jugak la..
melayu sama melayu gaduh..
orang lain ambik kesempatan..

lagi satu..
kalau compare dengan Kongsi..
KL Gangsters up lagi..
dia ada jalan cerita..

tq..

Saturday, June 4, 2011

hectic day..

ok la..
aku cakap terus terang..
aku bangun tujuh setengah..(oppss)..
mandi..
pastuh terus gerak pi rumah kenduri..

punya la semangat nak lapah daging..
eh..
nak potong daging..
sekali ramai orang lak..
so lepak ja ke tepi tepian..

pastuh aku di kerah..(diarah)..<- WTF
untuk cuci daging yang dah dikerat kerat..
hello..
do i look like a person who a good with handling food??
ok la..
hati gua dah suam suam nih..(haha)..
malas kot..
cuci la cuci la cuci la..
agak agak darah daging tuh dah xmeleleh gi..
teruih hantaq pi khemah memasak..

dan lepak terus kat situ..
nyam nyam..
tester on board..

kenduri nih tak la teruk..
cuma letih ja..
sebab pukul pat setengah..
khemah dah dissemble..
sebab nak pasang kat tempat lain plak..
kalau dekat xpa la..
nih..
nah hai..
kg sawa nuh..
pendang sana..

turun 5 pasang 5..
tapi best..

ok aku nak...
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ..

Thursday, June 2, 2011

mumbling for nothing..

dah lama tak meraban kat sini..
ada jugak tulih tulih..
tapi masuk draft ja..
bila baca balik macam melalut ja..

aku bukan buat apa sangat pun..
just tiada bahan untuk dibahankan..
xkan nak bahan diri sendiri plakkan..

kiranya bulan may memang xpost teruih..
xpa xpa..
bulan jun nih ada idea sikit..

see ya..
pergh..
macam ada orang baca ja blog ank..
budget terbaek konon..

Wednesday, April 27, 2011

tak bosan ker..??

bosan bosan..
kalau buleh tuh..
nak hari hari ada aktiviti..
tapi itu la kan..
aktiviti nih memerlukan fulus..
dah aku memang kehausan fulus nih..

kenapa xkerja??
aku nak ja kerja..
part time..
xjadi masalah..
yang jadi masalahnya..
sapa nak jadi driver..
hantaq mak aku pi kerja..

awat tak naik kapal lagii??
senang aku cakap..
aku xdapat offer g..
sapa ada kapal..
kerja manning syarikat kapal..
saya willing untuk kerja..
hari raya..
musim tengkujuh..
musim segala musim pun xpa..
janji saya kerja..
duit masuk..
starting 2100 pun dah ok..
saya bukan nak beli apa sangat pun..

dah bosan ank buat apa??
xbuat apa..
blog walking..
blog walking pun bosan..
asyik cerita pasal makan makan makan,,
xpun join la group blogger nih..
aku suka tengok travel log..
blogger yang suka berjalan..
banyak gambaq..
so nanti aku pi tempat yang sama..
tau la apa nak buat..
xla perak..
(spelling pergh rak, sinonim ciwi, rusa masuk kampung)

main la games kat laptop..
aku dah bosan main la..
nak main PES..
kot hilang rasa bosan..

Friday, April 22, 2011

mencari..

aku mencari identiti diri..
bukan hilang..
cuma tak pasti..

jalan yang aku pilih..
adakah ini yang membahagiakan diri??
atau cuma..
untuk memujuk diri..

identiti diri yang pasti..
bukan ikutan dari tv..

remaja memang selalu mencari..
identiti..
sendiri..

dulu aku pun begini..
mencari cari..
tak percaya??
cuba sms sendiri..
cara penulisan anda mesti..
tersendiri..
yang aku ingini..
cuma ayatku sendiri..

jalan yang aku tempuhi..
bukan berduri..
cuma..
banyak kanan dan kiri..
terlalu banyak pilihan dihati..
yang kadang kadang memakan diri..

aku xpasti..
bilakah akan ku temui..
indentiti ku ini..

Thursday, April 21, 2011

aku masih ingat dulu..



hoho..
benda yang pernah menjadi kegilaan ramai,,

OMG OMG..
nak cari balik r..
ahahhahahahahha..
rindu zaman kanak kanak..
bila longkang menjadi litar..

p/s gambaq nih aku cilok kat sini..
tq bro..
redline7.blogspot.com

Monday, April 18, 2011

korang tengok nih..



inilah anak lipas yang memporak perandakan pagi aku..
pergh..
masa dia masuk dalam telinga..
hidup lagi kot benda alah nih..
torturer hidup aku sementara nak pi klinik..

nasib baik boleh keluaq..
syukur la..
hehe..

thank you..

Dr. Fauzi
No. 1514, Bangunan Lembaga Padi,
Jln Tunku Ibrahim,
05000 Alor Setar,
Kedah


Tuesday, April 5, 2011

my wish list..

benda yang aku idam idamkan..
sebab hari tuh cakap pasal kenderaan..
so hari nih nak gebang pasal gadget lak..

idaman kalbuku yang pertama..
saya amat ingin memiliki satu..
DSLR for beginner..
haha..
no fancy button..

memandangkan saya seorang yang suka main games..
kecanggihan PS3 menggamit nafsu..
so it will match with my mom HDTV..
haha..
i am just a boy living with his parents..

owh..
before iphone was on my list..
just kick it out..
after i received blackberry from my dad..

so no more new handphone..
and i wish to install new 29'' lcd screen in my room..
so i can watch all the movie that i download with full 3d audio..
mini cinema in my room..

hehe..
by the way..
i ask my mom to buy a small fridge..
haha..
what a shame..

not to forget..
remodelling my room..
to look like a hotel room..

after all..
this is only a wish..

Saturday, April 2, 2011

kisah kawan kawan..

kita semua ada kawan..
dari kecik sampai la sekarang..
pi la mana pun..
mesti ada kawan..
kalau xdak kawan tuh..
aku xtau la kawan..

bila kita dah lama berkawan nih..
kita dah tau perangai kawan..
apa masalah kawan..
kadang kadang kita lebihkan kawan dari teman (hehe)..
sanggup tolong kawan..

bila dah besaq macam sekarang..
kawan kita ada pegangan..
ada yang kekanan..
ada yang kekiri..
tapi kita tetap akan kawan..

aku cuba jaga hati kawan..
sana salah sini salah..
semua aku diam..
takut kata salah..
kawan plak yang pitam..

kawan kawan..
ingat kita pernah kawan..
jangan ke jalan hitam..
sebab lupa kawan..


###############

p/s
banyak lak posting pasal minyak naik kat FB..
yang xboleh belah..
xguna ron 97 pun nak bunyik..
xmampu guna lah ron 95..
kita ada pilihan..
jangan salah pilih..

Monday, March 28, 2011

i can't sleep so..

Aku selongkaq la buku buku lama..
Konon konon nak bagi mengantuk..
Sekarang langsung tak mengantuk..

Friday, March 4, 2011

misi berjaya..

tactical advantage yang dimiliki digunakan..
pancing baik punya..
buat diversion sikit..
terus jerat mengena..

faktor ini menjurus kepada gerakan susulan..

ops tikus part one..
berjaya..

bukti..


Thursday, March 3, 2011

misi memburu tikus..

aku dok panas hati dengan tikus sekor nih..
dah la kedarah kuat..
makan memilih..

nak yang mahal mahal jer..
haram la tikus nih..

so hari nih..
aku pi hardware..
cari baik punya..
yang paling effective..

jaga la ank..
dapat kat aku nanti..

*kerugian disebabkan tikus..
adapter printer..
aerial TV..
output wire to amp..
few pair of boxer..
lemang..

jaga la ank malam nih..
no more fancy dancing..

Tuesday, March 1, 2011

macam mana nak buang penyakit malas??

penyakit malas..
penyakit yang dihidapi kebanyakan masyarakat..
lebih lebih lagi student..

aku salah sorang yang ada penyakit malas nih..
dah lama dah..
salah ka kalau ada penyakit malas nih??
kacau orang ka kalau ada penyakit malas nih??

jawapan kepada pemasalahan ini sebanaqnya terletak pada diri kita..
malas ni tak akan datang kalau tak dicari..
tak kan pergi kalau kita tak lawan..
kadang kadang kita malas nak buat satu benda..
tapi kita rajin buat benda lain..
kan kan kan..

aku malas kau nak kena buat benda yang ada reference..
sebab aku malas nak refer..
aku suka buat benda yang aku boleh control..
boleh ubah..
boleh tambah..
add more spice to a story..

berbalik kepada macam mana nak buang penyakit ini..
kalau budak budak boleh la rotan ka apa..
tapi kalau dah umuq macam aku..
apa ubat nya??


Sunday, February 27, 2011

apa nak buat bila kita duduk sorang sorang di rumah??

ha..
apa yang kita nak buat bila duduk sorang sorang di rumah..
bagi aku..
yang berpengalaman nih..
firstly..

*kunci pintu pagar..
bagi yang dok taman perumahan tuh..
kunci pintu rumah anda sekalian ya..
aku pun kadang kadang pukul 2 pagi baru ingat nak kunci..
kalau dah kunci tuh..
kebarangkalian nak kena pecah masuk tuh rendah la sikit..
kalau ada orang mai rumah..
dia xbuleh pi ketuk pintu terus..
ada gap antara pintu dengan dia..
tapi kalau orang mai rumah tuh usha la dulu..

*orang ketuk pintu..
kalau orang ketuk pintu..
jangan la buka terus..
tanya dulu sapa..
xpayah tunjuk muka pun xpa..
jawab dari dalam saja..
nih bukan untuk kurang ajaq..
ini untuk keselamatan..
aku rasa ramai orang kita akan buka pintu kalau orang ketuk..
bila dah buka tuh..
semua nak cari masalah..

*bagi macam ramai orang..
aku xkan tunjuk rumah aku nih xberapa ada orang..
walaupun aku kat dalam bilik..
tv aku on ja..
pasang macam ada orang tengok..
haha..
deceiving..

*jangan tiduq awal..
kalau dok sorang tuh..
jangan lak tidoq awal..
kalau tidoq awal mesti la orang tau..
sebab kita dah tutup lampu..
aku sarankan tidoq dalam pukul 12 hingga 1 pagi..

*paranormal activity??
erm.
nor prior experience..


ok???
kalau dok cuak g dok sorang..
buat benda nih..
hehe..

Friday, February 25, 2011

MILO..


ada orang suka minum MILO tambah gula..
MILO tambah susu..
MILO 100%..
makan MILO saja..

aku dari dulu dok usha tabiat tabiat drastik nih..
orang hantu MILO nih..
kalau setakat MILO 3 in 1 tuh..
boleh buat bargain la untuk dapatkan maggi kat ALAM..
2 paket MILO 3 in 1..
dapat 1 bungkus MAGGI..
kalau tak minum MILO..
xsah la budak budak ALAM nih..
paling best minum bila..
orang lain buat..
turun penat penat..
naik saja bilik..
oit aku nak sikit..
damn..
haha..

MILO nih dah boleh dijadikan icon kot..
ada banyak jenis MILO..

yang nih biasa biasa jer..



mocha..
sedap gak nih..



yang nih yang ada cereal..
macam nestum..
erm..
not my taste actually..



milo with oats..
seen my room mate kedarah it before..


untuk keadaan bila tiada ais..
hanya ada watercooler..
hehe..

ada lagi beberapa jenis..
tapi yang nih ja aku penah tengok dan rasa..

p/s
http://www.churpchurp.com/azrieishak/share/milofuze-jampack

alang alang dah crita pasal MILO..
hehe..

Monday, February 21, 2011

his story..

sapa ada tengok HISTORY channel hari ahad pukul sepuluh malam????

sapa tak tengok ada ulangan dia lagi..
tapi aku lupa lak bila..
semalam dia cerita pasal sudirman..
aku memang suka layan pasal bio bio orang yang top nih..
tambah tambah orang malaysia..

baru aku tau..
masa kat royal albert hall dulu..
dia compete dengan top artist tu..
the late leslie cheung..

hong kong entertainer..
paling top kot..

anita sarawak..

tapi dia wakil singapore kalau xsalah..

sudirman lak wakil MALAYSIA..
so sapa yang xpernah tengok muka sudirman tu..
ini yer..



*semua gambar aku kutip kat google..
biasa r dunia tanpa sempadan..

lagu dia pun best..
aku xpenah tau yang dia nyanyi dalam bahasa inggeris..
tajuk pun dah panjang..

One Thousand Million Smiles


hehe..
saja bold..
ok video dia xjumpak lak..
so nih la yang paling ringan aku rasa..



so layan la..