yang suka suka dengan suka suka..

Sunday, February 27, 2011

apa nak buat bila kita duduk sorang sorang di rumah??

ha..
apa yang kita nak buat bila duduk sorang sorang di rumah..
bagi aku..
yang berpengalaman nih..
firstly..

*kunci pintu pagar..
bagi yang dok taman perumahan tuh..
kunci pintu rumah anda sekalian ya..
aku pun kadang kadang pukul 2 pagi baru ingat nak kunci..
kalau dah kunci tuh..
kebarangkalian nak kena pecah masuk tuh rendah la sikit..
kalau ada orang mai rumah..
dia xbuleh pi ketuk pintu terus..
ada gap antara pintu dengan dia..
tapi kalau orang mai rumah tuh usha la dulu..

*orang ketuk pintu..
kalau orang ketuk pintu..
jangan la buka terus..
tanya dulu sapa..
xpayah tunjuk muka pun xpa..
jawab dari dalam saja..
nih bukan untuk kurang ajaq..
ini untuk keselamatan..
aku rasa ramai orang kita akan buka pintu kalau orang ketuk..
bila dah buka tuh..
semua nak cari masalah..

*bagi macam ramai orang..
aku xkan tunjuk rumah aku nih xberapa ada orang..
walaupun aku kat dalam bilik..
tv aku on ja..
pasang macam ada orang tengok..
haha..
deceiving..

*jangan tiduq awal..
kalau dok sorang tuh..
jangan lak tidoq awal..
kalau tidoq awal mesti la orang tau..
sebab kita dah tutup lampu..
aku sarankan tidoq dalam pukul 12 hingga 1 pagi..

*paranormal activity??
erm.
nor prior experience..


ok???
kalau dok cuak g dok sorang..
buat benda nih..
hehe..

Friday, February 25, 2011

MILO..


ada orang suka minum MILO tambah gula..
MILO tambah susu..
MILO 100%..
makan MILO saja..

aku dari dulu dok usha tabiat tabiat drastik nih..
orang hantu MILO nih..
kalau setakat MILO 3 in 1 tuh..
boleh buat bargain la untuk dapatkan maggi kat ALAM..
2 paket MILO 3 in 1..
dapat 1 bungkus MAGGI..
kalau tak minum MILO..
xsah la budak budak ALAM nih..
paling best minum bila..
orang lain buat..
turun penat penat..
naik saja bilik..
oit aku nak sikit..
damn..
haha..

MILO nih dah boleh dijadikan icon kot..
ada banyak jenis MILO..

yang nih biasa biasa jer..



mocha..
sedap gak nih..



yang nih yang ada cereal..
macam nestum..
erm..
not my taste actually..



milo with oats..
seen my room mate kedarah it before..


untuk keadaan bila tiada ais..
hanya ada watercooler..
hehe..

ada lagi beberapa jenis..
tapi yang nih ja aku penah tengok dan rasa..

p/s
http://www.churpchurp.com/azrieishak/share/milofuze-jampack

alang alang dah crita pasal MILO..
hehe..

Monday, February 21, 2011

his story..

sapa ada tengok HISTORY channel hari ahad pukul sepuluh malam????

sapa tak tengok ada ulangan dia lagi..
tapi aku lupa lak bila..
semalam dia cerita pasal sudirman..
aku memang suka layan pasal bio bio orang yang top nih..
tambah tambah orang malaysia..

baru aku tau..
masa kat royal albert hall dulu..
dia compete dengan top artist tu..
the late leslie cheung..

hong kong entertainer..
paling top kot..

anita sarawak..

tapi dia wakil singapore kalau xsalah..

sudirman lak wakil MALAYSIA..
so sapa yang xpernah tengok muka sudirman tu..
ini yer..



*semua gambar aku kutip kat google..
biasa r dunia tanpa sempadan..

lagu dia pun best..
aku xpenah tau yang dia nyanyi dalam bahasa inggeris..
tajuk pun dah panjang..

One Thousand Million Smiles


hehe..
saja bold..
ok video dia xjumpak lak..
so nih la yang paling ringan aku rasa..



so layan la..

Thursday, February 17, 2011

masa mula mula kenal..

haha..
usha tajuk kat atas..
macam jiwang jer..
tapi aku nak cerita pasal mula mula kau kenal..
dengan semua benda dalam hidup aku..

first kita cakap pasal social network..
hip la masa aku sekolah menengah dulu..
semua nak upload..
so dulu aku start dengan..

haha..
memang kalau ada masa terluang memang habis kat CC la..
pastuh..
masa tuh adalah zaman muzik online la..
orang kenalkan ker..



dah puas dengan myspace..
dah selongkaq merata..
member aku cakap kat social network nih ada ramai awek plak..
apa gi..
kita ke sini plak..



pergh..
kat sini asyik klik yes jer..
haha..
you have been tagged..
sekarang kalau xdak benda nih..
kira outdated la..
xcatchup dengan zaman la..



haha..
so stick with facebook ja sekarang..
yang lain dah de-active..
deleted profile..
because they store to many memories..
hik hik..

setiap social network nih ada cerita..
suka dan duka..
cewah..

Friday, February 4, 2011

who am i..

last nite..
aku pi makan dekat tanjung dawai..
ramai lak orang..
nak boleh makan pun dekat 2 jam..
mai makan dengan member teknik..
in truth aku tumpang ja kot..

hm..
aku bukan nak cerita pasal makan makan nih..
kat sana terserempak la dengan cikgu sekolah teknik aku..
budak budak nih memang well manner sikit..
aku ja kurang..

bila dia tanya kami kerja apa..
susah aku nak jawab..
kalau aku cakap aku engineer..
macam tipu pulak..
xkan la underachiever macam aku nih jadi engineer..
SPM pun bukan ada A..
B, C, & D tu ada la..

hm..
life..

last nite totally take my mood away from the inside..