yang suka suka dengan suka suka..

Wednesday, April 27, 2011

tak bosan ker..??

bosan bosan..
kalau buleh tuh..
nak hari hari ada aktiviti..
tapi itu la kan..
aktiviti nih memerlukan fulus..
dah aku memang kehausan fulus nih..

kenapa xkerja??
aku nak ja kerja..
part time..
xjadi masalah..
yang jadi masalahnya..
sapa nak jadi driver..
hantaq mak aku pi kerja..

awat tak naik kapal lagii??
senang aku cakap..
aku xdapat offer g..
sapa ada kapal..
kerja manning syarikat kapal..
saya willing untuk kerja..
hari raya..
musim tengkujuh..
musim segala musim pun xpa..
janji saya kerja..
duit masuk..
starting 2100 pun dah ok..
saya bukan nak beli apa sangat pun..

dah bosan ank buat apa??
xbuat apa..
blog walking..
blog walking pun bosan..
asyik cerita pasal makan makan makan,,
xpun join la group blogger nih..
aku suka tengok travel log..
blogger yang suka berjalan..
banyak gambaq..
so nanti aku pi tempat yang sama..
tau la apa nak buat..
xla perak..
(spelling pergh rak, sinonim ciwi, rusa masuk kampung)

main la games kat laptop..
aku dah bosan main la..
nak main PES..
kot hilang rasa bosan..

Friday, April 22, 2011

mencari..

aku mencari identiti diri..
bukan hilang..
cuma tak pasti..

jalan yang aku pilih..
adakah ini yang membahagiakan diri??
atau cuma..
untuk memujuk diri..

identiti diri yang pasti..
bukan ikutan dari tv..

remaja memang selalu mencari..
identiti..
sendiri..

dulu aku pun begini..
mencari cari..
tak percaya??
cuba sms sendiri..
cara penulisan anda mesti..
tersendiri..
yang aku ingini..
cuma ayatku sendiri..

jalan yang aku tempuhi..
bukan berduri..
cuma..
banyak kanan dan kiri..
terlalu banyak pilihan dihati..
yang kadang kadang memakan diri..

aku xpasti..
bilakah akan ku temui..
indentiti ku ini..

Thursday, April 21, 2011

aku masih ingat dulu..



hoho..
benda yang pernah menjadi kegilaan ramai,,

OMG OMG..
nak cari balik r..
ahahhahahahahha..
rindu zaman kanak kanak..
bila longkang menjadi litar..

p/s gambaq nih aku cilok kat sini..
tq bro..
redline7.blogspot.com

Monday, April 18, 2011

korang tengok nih..



inilah anak lipas yang memporak perandakan pagi aku..
pergh..
masa dia masuk dalam telinga..
hidup lagi kot benda alah nih..
torturer hidup aku sementara nak pi klinik..

nasib baik boleh keluaq..
syukur la..
hehe..

thank you..

Dr. Fauzi
No. 1514, Bangunan Lembaga Padi,
Jln Tunku Ibrahim,
05000 Alor Setar,
Kedah


Tuesday, April 5, 2011

my wish list..

benda yang aku idam idamkan..
sebab hari tuh cakap pasal kenderaan..
so hari nih nak gebang pasal gadget lak..

idaman kalbuku yang pertama..
saya amat ingin memiliki satu..
DSLR for beginner..
haha..
no fancy button..

memandangkan saya seorang yang suka main games..
kecanggihan PS3 menggamit nafsu..
so it will match with my mom HDTV..
haha..
i am just a boy living with his parents..

owh..
before iphone was on my list..
just kick it out..
after i received blackberry from my dad..

so no more new handphone..
and i wish to install new 29'' lcd screen in my room..
so i can watch all the movie that i download with full 3d audio..
mini cinema in my room..

hehe..
by the way..
i ask my mom to buy a small fridge..
haha..
what a shame..

not to forget..
remodelling my room..
to look like a hotel room..

after all..
this is only a wish..

Saturday, April 2, 2011

kisah kawan kawan..

kita semua ada kawan..
dari kecik sampai la sekarang..
pi la mana pun..
mesti ada kawan..
kalau xdak kawan tuh..
aku xtau la kawan..

bila kita dah lama berkawan nih..
kita dah tau perangai kawan..
apa masalah kawan..
kadang kadang kita lebihkan kawan dari teman (hehe)..
sanggup tolong kawan..

bila dah besaq macam sekarang..
kawan kita ada pegangan..
ada yang kekanan..
ada yang kekiri..
tapi kita tetap akan kawan..

aku cuba jaga hati kawan..
sana salah sini salah..
semua aku diam..
takut kata salah..
kawan plak yang pitam..

kawan kawan..
ingat kita pernah kawan..
jangan ke jalan hitam..
sebab lupa kawan..


###############

p/s
banyak lak posting pasal minyak naik kat FB..
yang xboleh belah..
xguna ron 97 pun nak bunyik..
xmampu guna lah ron 95..
kita ada pilihan..
jangan salah pilih..