yang suka suka dengan suka suka..

Wednesday, August 17, 2011

kegiatan yang sangat giat..

demi memenuhi masa lapang aku yang umpana lapangan golf ini..
dalam bulan ramadhan yang mulia..
tika orang lebih suka..
beli baju raya..
beli kasut raya..
beli pekakasan raya..
eh lupa lak nak mention..
tengah orang sibuk mengiatkan amalan..
membaca Al-Quran..
sembahyang Terawih..
membayar zakat fitrah..
berjual beli di bazaar..

aku meyakinkan diri untuk create..
create satu list lagu raya..
yang bagi aku sedap didengar..
dan rasa nak kongsi bagi orang lain dengar sama..

ops..
sebelum orang kata lagu aku tak up to date..
ingin aku tekankan di sini..
lagu raya baru "SUCKS"
xdak jiwa..
penghayatan..

owh ok..
tulis anjang panjang pun tak guna..
bukan ada sangat orang nak baca..
so this is it..
the list of raya songs compile by me..

aishah - pulanglah
m. nasir - satu hari di hari raya
rafeah buang - bila takbir menjelma
amy mastura - setahun sekali
azlina aziz - indahnya beraya di desa
rahimah rahim - selamat hari raya
s. jibeng - musafir di aidilfitri
sudirman - dari jauh ku pohon maaf
p. ramlee - dendang perantau
aman syah - kepulangan yang dinanti
khairil johari johar - sepasang kurung biru
ahmad jais - satu syawal
sanisah huri - bersabarlah sayang
faridah joned - selamat hari raya
noorkumalasari - pulang di hari raya
dj dave - menjelang hari raya
uji rashid& hail amir - seloka hari raya
sanisah huri - aidilfitri
junaidah m amin - suasana riang di hari raya
feminin - kurniaan di hari raya
black dog bone - cahaya aidilfitri
anuar & ellina - suasana hari raya
dayang ku intan - senandung hari raya untukmu
ramlah ram - hari raya hari bahagia
m. nasir - salam dunia
sharifah aini - nostalgia aidilfitri
ahmad jais - selamat hari raya
p. ramlee - suara takbir
jay jay - hari raya bahagia
sudirman - selamat hari raya
sudirman - balik kampung
mamat exist - ku pohon restu ayah bonda
saloma - selamat hari raya

ok..
lagu nih xdak susunan..
just randomly..

owh retro song always!!

Monday, August 8, 2011

dunia tanpa sempadan..

untung jadi budak sekolah zaman sekarang..
laptop dapat semua benda dapat..

sekarang banyak member aku post benda macam nih kat FB..

" When I was a kid, I didn't have a laptop, an iPod, a Blackberry, an iPhones, a PSP, a Nintendo Wii, a PS3, an iPad or even a Galaxy Tab. I played outside with my friends, bruised my knees, made up stories and played hide and seek. I ate what my mom made. I would think twice before I said "no" to my parents. Life wasn't hard, it was good and I survived. Kids these days are SPOILED. "

bila aku pikir pikir balik..
betul jugak..
dulu pukul lima ja..
dah start keluaq rumah..
main bola..
kayuh basikal pusing taman..
paling lekeh pun guna raket tangkap pepatung..
aku siap namakan lagi pepatung tuh..
yang kaler hijau..
nih pepatung tentera..
yang kaler biru..
nih polis nih..
yang kaler merah..
aiseh bomba pun patung nih ada..

it was fun back then..
now if I ever ask my cousin..
to play like those old days..
are they willing to join me..

masa merubah keadaan..

Sunday, August 7, 2011

Andaiku Tahu kau Kekasih Gelapku yang Tercipta Untukku..

tajuk lagu ungu nih smart gila..
aku siap boleh sambung sambung lagi..

dalam banyak banyak group dari seberang..(aku xkata indon ok)
aku memang layan ungu..
lagu dia sedap didengaq..

ok..
dalam playlist aku ada lagu nih ja..
nih aku kena dengaq ikut turutan..

-andaiku tahu-
-kekasih gelapku-
-tercipta untukku-

trilogy ungu..
haha

tapi tercipta untukku..
aku layan yang ada rossa..

Andaiku Tahu kau Kekasih Gelapku yang Tercipta Untukku..

Friday, August 5, 2011

k-pop melanda mohdazrieishak!!! ini serius...

ok..
erm macam slalu ja start dengan ok..

hm..
sejak mak aku pasang astro byond nih..
aku jarang miss tengok Sone HD..(es one HD)
sebab aku geram..
semua cerita latest yang aku rasa macam best..
dan tengah download..
dah screening kat sini..

bila dah layan k-pop nih..
wah macam dah boleh cakap korea la plak..
sikit sikit..(yaggan)

ok..
here a bit of list of korean that i've watch lately..

runningman...

lawak gila kentang punya..
seriously fun to watch alone..
why??..
coz i laugh non stop..

city hunter..

sebab aku tengah download buat stok..
lagipun ada subs la kat tv..
xyah susah susah..
dah abih download baru susah susah nak cari..

strong heart..

tah apa yang best aku pun xtau..
tapi aku layan jer..

lagu korea nih layan jugak..
nih salah satu lagu yang dok aku layan hari hari..



ok..

Thursday, August 4, 2011

revisted ALAM..

ok..
bulan posa nih tahun yang pertama aku start first day puasa kat rumah..
nampak macam tipu saja..

tiga empat tahun lepas..
aku start posa kat peratauan..
2007 - ALAM (sems 1 - juniority)
2008 - NATUNA (mv setia emas)
2009 - ALAM (sems 5)
2010 - ALAM (exam final sems 6)

ok semua empat tahun..

so mai kita tengok apa yang ada kat sana..
waktu berbuka..


ada kuih sikit..


kadang kadang ada barley..


aku tak sure nih apa..


tomyam..kuih macam macam la hari hari..